Samen met

Vier jonge kunstenaars strijden in - 40-jarige - galerie Forma Aktua Groningen om de 'Hannibal Bokaal'. Met een afsluitend Feest om de Vlag (kunst)feestje

Forma Aktua Groningen. Foto: Forma Aktua

Vier jonge kunstenaars strijden de maand mei in galerie Forma Aktua te Groningen om de fameuze ‘Hannibal Bokaal’. Het betreft een vervolg op 2021, waarbij uit twaalf jonge exposanten vier kunstenaars geselecteerd zijn: Satja Jurc Blagovic, Lieve van Meegen, Marijke Klaver en Roos Vink.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

De vakjury wordt gevormd door kunstenaar, schrijver en kunst columnist Eric Bos, Han Steenbruggen directeur Museum Belvédère in Heerenveen, Mariëtta Jansen directeur museum de Buitenplaats in Eelde, Gerke van Dam, waarnemend voorzitter Forma Aktua en John Versteege, voorzitter expositie-commissie Forma Aktua.

De Hannibal Bokaal is vernoemd naar Henri de Wolf, die 40 jaar geleden Forma Aktua heeft opgericht. Hij werd door zijn vrienden ‘Hannibal’ genoemd. Ter gelegenheid van dit jubileum vindt op 29 mei het ‘Feest om de Vlag’ plaats bij de galerie. Dit kunstwerk ‘de Vlag’ is een ontwerp van Hannibal.

Op deze feestelijke bijeenkomst laten de vier exposanten werk zien waarvoor zij van het bestuur van Forma Aktua als leidraad ‘Zoektocht’ hebben meegekregen; hiermee zijn ze aan de slag zijn gegaan. Het resultaat is van 27 april tot en met 29 mei te zien in Forma Aktua. Het publiek wordt uitgenodigd in deze periode om in de galerie te stemmen. De officiële opening is zondag 1 mei om 16.00 uur, met gitaarmuziek van Joost Meijer.

Op zondag 29 mei om 14.30 uur wordt de prijswinnaar van de Hannibal Bokaal, geselecteerd door de vakjury, en ook de winnaar van de publieksjury, bekend gemaakt.

Galerie Forma Aktua, Nieuwstad 10 Groningen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu