‘Mijn slippers staan ‘s nachts bij de voordeur en de autosleutels liggen klaar’. Brandweer Stadskanaal zoekt nieuwe collega's, zowel mannen als vrouwen

Paul is vrijwilliger bij Brandweer Stadskanaal. Foto: Brandweer Stadskanaal

Paul is autoverkoper én brandweerman. Zodra zijn pieper gaat, komt hij in actie. Vrijwillig, omdat hij iets wil betekenen in en voor zijn omgeving. „Het is dankbaar werk. Als we met elkaar een woningbrand snel onder controle krijgen en de schade valt mee, voelt dat goed.”
Lees meer over
Stadskanaal

„Ik ben met het brandweervirus besmet door mijn vroegere buurman. Ik was 5 jaar toen hij bij de brandweer ging. Als de pieper ging, rende hij op sloffen dwars door onze tuin naar zijn auto. Soms kwam hij terug op één slof en was de andere in de hectiek ergens achtergebleven. Hij vertelde altijd mooie verhalen over wat hij meemaakte. Toen ging het bij mij ook kriebelen. Inmiddels zit ik alweer 12,5 jaar bij de brandweer en ga ik samen met mijn vroegere buurman op uitruk.”

Teamspeler

„Naast manschap ben ik chauffeur-pompbediende, hoogwerker specialist, verkenner gevaarlijke stoffen en oefenleider. Dat zijn extra taken die ik erbij doe. De opleidingen hiervoor doe je in de avonduren en kosten relatief weinig tijd. Ik werd ervoor gevraagd, en heb ja gezegd. We moeten het hier toch met elkaar doen. Het team is heel belangrijk. Als je bij de brandweer gaat moet je echt een teamspeler zijn. Met elkaar moet je de klus klaren, je moet elkaar blind kunnen vertrouwen.”

Altijd paraat

„Mijn vrouw heeft haar werk aan huis, en is ‘s avonds altijd thuis. Daardoor kan ik weg als de pieper gaat. Als gezin zijn we er inmiddels helemaal op ingespeeld. Als ik dienst heb, zorgen we dat ik nooit alleen thuis ben met de kinderen. Voor mij is het na zoveel jaren helemaal gewoon geworden dat ik altijd paraat sta. Als ik ‘s avonds naar bed ga, zet ik mijn slippers bij de voordeur en leg ik de autosleutel en mijn kleren klaar. Anders sta ik ‘s nachts in de wasmand te graaien. Gelukkig komt dat bijna nooit meer voor. Het zit in mijn systeem, brandweerman zijn.”

Informatiebijeenkomst

Word jij enthousiast van het verhaal van Paul? Brandweer Stadskanaal kan jouw hulp goed gebruiken! De ploeg zoekt nuchtere en praktische collega’s, mannen én vrouwen, die onderdeel willen uitmaken van een enthousiast en hecht team. Heb jij interesse? En woon je in Stadskanaal, Musselkanaal of Nieuw-Buinen? Kom dinsdagavond 1 maart of zaterdagochtend 5 maart naar de informatiebijeenkomst.

Kijk op www.wordbrandweervrijwilliger.nl en meld je aan.

Nieuws

menu