Bé en Trijntje Dokter uit Musselkanaal zijn 60 jaar getrouwd. Buren verrassen het diamanten paar met een lied bij het krieken van de dag

Bé en Trijntje Dokter uit Musselkanaal zijn 60 jaar getrouwd. Foto: Paul Abrahams

Bewoners van één van de appartementencomplexen aan het Havenplein in Musselkanaal hebben vanmorgen in alle vroegte een lied gezongen voor Bé en Trijntje Dokter. Het echtpaar is namelijk zestig jaar getrouwd.
Lees meer over
Stadskanaal

Het was een muzikale verrassing voor de echtelieden, die veel bloemen en kaarten hebben gekregen. Ook koning Willem-Alexander en koningin Maxima en René Paas, hij is de Commissaris van de Koning, hebben het echtpaar gefeliciteerd met het jubileum. Locoburgemeester Goedhart Borgesius van de gemeente Stadskanaal heeft vanmiddag een bezoek gebracht.

Bé Dokter is geboren op 26 juni 1933 in Valthermond, Trijntje Meinderts heeft het levenslicht aanschouwd op 28 oktober 1937 in Musselkanaal.

Elkaar nooit meer losgelaten

Bé en Trijntje treffen elkaar in Musselkanaal. Trijntje - haar ouders runnen een kruidenierswinkel in het dorp - wandelt met een vriendin, Bé fietst samen met een vriend langs het kanaal. Ze komen aan de praat, er is meteen een klik en een week later ontmoeten ze elkaar weer. „En we hebben elkaar vervolgens niet meer losgelaten”, vertelt Trijntje.

Gero en Glas Heinz

Bé werkt bij de bestekfabriek Gero in Nieuw-Weerdinge en Trijntje staat op de loonlijst van Glas Heinz in Nieuw-Buinen. Na vier jaar verkering stappen de geliefden in het huwelijksbootje. Het jawoord wordt gegeven op 6 februari 1962 in het gemeentehuis in Stadskanaal.

Na de huwelijksvoltrekking wonen ze een tijdje in Musselkanaal en vervolgens wordt een huis gebouwd aan het Zuiderdiep in Tweede Exloërmond. Daar hebben ze 58 jaar met veel plezier gewoond. Tien maanden geleden zijn ze verhuisd naar een appartementencomplex aan het Havenplein in Musselkanaal met een werkelijk prachtig uitzicht op het Spoordok.

Rijschoolhouder

Bé heeft een kwart eeuw gewerkt bij de Gero en heeft daarna de kost verdiend als rijschoolhouder. „Ik heb vele, vele honderden mensen voorbereid op het rijexamen. Ik kom nog steeds mensen tegen die bij mij rijles hebben genomen. En ze groeten me nog steeds vriendelijk, dus blijkbaar heb ik het goed gedaan. Ook mijn zoon en dochter waren ‘klant’ bij mij.”

Het diamanten echtpaar heeft twee kinderen en drie kleinkinderen.

Genieten van de vakanties

Hobby’s waren onder (veel) meer sjoelen, koersballen, fietsen en zingen. Ook vonden ze het fijn om rummikub te spelen. Vandaag de dag wordt er veel gepuzzeld. „En we hebben genoten van onze vakanties. Met de caravan op stap en later met georganiseerde busreizen. We kijken nog heel vaak naar de foto’s om herinneringen op te halen.”

Nieuws

menu