Balanszorg in Musselkanaal wil een duofiets aanschaffen. Wedeka en Noorderpoort houden actie om geld in te zamelen

Ina Kiel en Carla Meijer. Foto: Paul Abrahams 

Een aantal studenten van de opleiding Servicemedewerker Breed van Noorderpoort in Stadskanaal en Wedeka hebben de handen ineengeslagen en houden een actie om geld in te zamelen voor de aanschaf van een zogeheten duofiets.
Lees meer over
Stadskanaal
Westerwolde

Zij ondersteunen de wens van Balanszorg in Musselkanaal die zo’n speciale fiets wil aanschaffen voor haar cliënten. De kosten bedragen een slordige 7000 euro.

Project uitvoeren

Ina Kiel uit Ter Apel en Carla Meijer uit Nieuw-Buinen zijn tweedejaars student en moeten samen met hun studiegenoten in het kader van Burgerschap een project uitvoeren. „We hebben uiteindelijk gekozen voor de duofiets van Balanszorg. „Het geeft een goed gevoel om iets voor een ander te kunnen betekenen.”

Verkoop van kniepertjes

In de komende weken wordt geprobeerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen. „Met ondersteuning van een aantal ondernemers in de regio die allemaal producten hebben beschikbaar gesteld, gaan we op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 december verschillende (zelfgemaakte) artikelen voor de vogels in de winter verkopen in de kringloopwinkels van Wedeka in Stadskanaal en Ter Apel.

En vanaf donderdag 25 november kunnen in de twee kringloopwinkels zelfgebakken kniepertjes worden gekocht. Een zakje met 25 stuks kost 3,50 euro. Daarnaast wordt een collectebus geplaatst.”

Blij met elke euro

Ina en Carla hopen dat na de actie een cheque met een mooi bedrag kan worden overhandigd aan Buurtzorg. „Nee, we hebben geen streefbedrag. We zijn blij met elke euro die we inzamelen voor het goede doel.”

Nieuws

Meest gelezen

menu