Beachpark Stadskanaal is ook prima geschikt voor culturele activiteiten; van concerten tot toneeluitvoeringen in de openlucht. 'Het bruist werkelijk van de ideeën'

Gerwin Bruns en Ferry Roek. Foto: Paul Abrahams

Het splinternieuwe Beachpark Stadskanaal met vier beachvelden naast het sportcomplex van tennisvereniging STB krijgt ledverlichting en de niet-duurzame verlichting van de tennisbanen wordt vervangen door ledverlichting.

De kosten bedragen 60.000 euro. Het project kan worden uitgevoerd dankzij een financiële bijdrage van 42.000 euro van het Gebiedsfonds Zon Stadskanaal en de overheidssubsidie BOSA, heeft een subsidie verstrekt van 18.000 euro. Deze subsidie wordt toegekend aan sportverenigingen die ervoor kiezen om hun accommodaties te verduurzamen.

Leds Better

„De werkzaamheden gaan na de zomervakantie van start”, vertelt Ferry Roek. Hij is voorzitter van de handbalvereniging Jahn II en tevens voorzitter van de Stichting Beachpark Stadskanaal. De twee andere bestuursleden zijn voorzitter Gerwin Bruns van de tennisvereniging STB en voorzitter René Blokzijl van de volleybalvereniging Tyfoon. „De klus wordt uitgevoerd door het plaatselijke installatiebedrijf Leds Better.”

Minder energiekosten

„Op het beachpark worden nieuwe lichtmasten geplaatst inclusief de verlichting. De palen bij de tennisbanen blijven staan, alleen de verlichting wordt vernieuwd. Deze verduurzaming scheelt ons als vereniging straks duizenden euro’s energiekosten per jaar. Daarnaast zijn we druk bezig om de financiële mogelijkheden te bekijken om zonnepanelen op het dak van de kantine van STB te leggen. We hopen dat dit project ook in maart 2022 is afgerond.”

Het beachpark Stadskanaal wordt sinds de opening veelvuldig gebruikt door sporters. Ook maken verenigingen en scholen uit de regio tegen een vergoeding al veel gebruik van het beachpark.

Het bruist van de ideeën

Toch zitten de bestuurders van Stichting Beachpark Stadskanaal bepaald niet stil. „Het bruist werkelijk van de ideeën. Zo willen we de accommodatie verhuren aan bijvoorbeeld bedrijven en verenigingen die een leuke activiteit willen organiseren voor hun medewerkers en leden. Alles is hier aanwezig: een prachtige kantine, douches met toiletten, een AED en veel parkeerplaatsen voor de deur. Wat wil je nog meer?”

Sportevenementen

,,Maar we voldoen - na het plaatsen van de ledverlichting - ook aan de hoogste eisen om belangrijke sportevenementen met zand als ondergrond naar Stadskanaal te halen. Daar gaan we ons sterk voor maken, want we willen Stadskanaal nadrukkelijk op de kaart zetten. Een NK Beachhandbal bijvoorbeeld zorgt voor veel reuring. Sporters, begeleiders en supporters overnachten in het hotel, op de camping of in het vakantiepark Pagedal en ze zorgen voor extra omzet in het winkelcentrum.”

Culturele activiteiten

,,Behalve het organiseren van sportevenementen denken we ook aan het organiseren van culturele activiteiten. We hebben een talud aangelegd waar heel eenvoudig een tribune kan worden geplaatst. Er is een ideale plek gecreëerd om concerten of toneeluitvoeringen in de openlucht te houden. Fantastisch toch?”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal
menu