Bloemen en cadeaus voor 15.000ste bezoeker. Enorme opsteker voor zwembad ‘t Vlasmeer in Onstwedde

Bloemen en geschenken voor Fina Bodewits uit Onstwedde. Foto: Paul Abrahams 

Fina Bodewits is als 15.000ste bezoeker de toegangspoort van zwembad ‘t Vlasmeer in Onstwedde gepasseerd.

Uit handen van Henny Wilts, bestuurslid van stichting zwembad ‘t Vlasmeer ontving de inwoonster van Onstwedde een jaarabonnement voor het seizoen 2021 voor het zwembad en een boeket bloemen. Henny de Groot van de gelijknamige zwemschool overhandigde een kwartaal abonnement voor zwembad Emslandermeer in Vlagtwedde.

Verlaging tarieven

„Vooral het goede zomerweer in juni heeft ervoor gezorgd dat, ondanks het wisselvallige weer van dit moment en corona, de 15.000ste bezoeker, voor het eerst weer in jaren, nu al kon worden ontvangen”, vertelt Henny Wilts. „Daarnaast hebben de afschaffing van de 20 graden regeling, de verlaging van de entree tarieven en de zwemles tarieven hun steentje bijgedragen.”

Fina Bodewits maakt deel uit van de actieve groep ochtendzwemmers in ‘t Vlasmeer. Deze hechte groep van soms meer dan 45 personen trekt tussen 07.00 en 9.30 uur hun baantjes in het zwembad. Daarnaast neemt ze fanatiek deel aan het aquajoggen op maandagavond.

Enorme opsteker

„Dit is een enorme opsteker voor ons bad in het eerste jaar dat we zelf verantwoordelijk zijn”, vervolgt Henny Wilts. „De tomeloze inzet en betrokkenheid van de vrijwilligers en de zwemschool hebben haar vruchten afgeworpen en toont aan dat het bad weer midden in het dorp staat.”

Zwembad ’t Vlasmeer is doordeweeks geopend van 07.00 tot 9.30 uur voor de ochtendzwemmers en van 13.00 tot 17.00 uur voor de recreanten. In de weekenden is het zwembad geopend van 13.00 tot 17.00 uur voor de recreanten. Bij mooi weer hanteert het bad nog ruimere openingstijden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal
menu