Brief van de koning voor Sien Bodde-Hempen. Inwoonster van Musselkanaal is 100 jaar geworden

Sien Bodde-Hempen uit Musselkanaal is 100 jaar geworden. Foto: Paul Abrahams

Sien Bodde-Hempen is vandaag 100 jaar geworden. De inwoonster van Musselkanaal heeft een brief van koning Willem-Alexander en koningin Maxima gekregen en ook René Paas, hij is de Commissaris van de Koning in de provincie Groningen - heeft haar gefeliciteerd met haar honderdste verjaardag.
Lees meer over
Stadskanaal

Burgemeester Klaas Sloots van de gemeente Stadskanaal komt in de namiddag langs voor een kop koffie en een gebakje.

Sien Hempen is geboren op 31 december 1921 in Musselkanaal. In haar jonge jaren heeft ze gewerkt bij de koekjesfabriek Branbergen in haar woonplaats.

Op 24 augustus 1946 is ze getrouwd met Derk Bodde. Het huwelijksbootje zette koers naar Mussel.

Boerderij

In 1965 hebben ze een boerderij gekocht in Vledderveen. De boerderij is later overgenomen door haar zoon en wordt nu gerund door haar kleindochter en haar man.

Canada

In 1973 zijn Sien en Derk verhuisd naar Musselkanaal. Sien heeft nog een tijdje gewerkt in de naaikamer van de oude Heggerank, want stilzitten: dat vond ze maar niets. De echtelieden hebben samen veel gereisd. Zo hebben ze regelmatig familie in Canada bezocht.

Na het overlijden van haar man in 2006 is Sien verhuisd naar een aanleunwoning van de Heggerank aan het Willem Diemerplein. Hier woont ze met veel plezier.

De 100-jarige heeft twee kinderen, drie kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

De Zilveren Draden

Ze was actief als bestuurslid van de Katholieke Vrouwen Gemeenschap (KVG) en van de Heilig Hartschool in Kopstukken onder de rook van Mussel. Hobby’s waren onder meer handwerken, tuinieren en meedoen aan de bingo. Ook heeft ze gezongen in het koor De Zilveren Draden.

Nieuws

menu