Burgemeester Klaas Sloots van Stadskanaal is genomineerd voor titel beste bestuurder. 'Ik vind het een hele eer dat mijn collega’s mij hebben genomineerd en dat ik de provincie Groningen mag vertegenwoordigen'

Burgemeester Klaas Sloots van de gemeente Stadskanaal. Foto: Gemeente Stadskanaal

Burgemeester Klaas Sloots is blij verrast met de nominatie van Binnenlands Bestuur voor de titel Beste Bestuurder 2021: “Ik vind het een hele eer dat mijn collega’s mij hebben genomineerd en dat ik de provincie mag vertegenwoordigen. Ik ben een gevoelsmens en wil als burgemeester graag verbonden zijn met mijn omgeving en de inwoners.”
Lees meer over
Stadskanaal
Westerwolde

Per provincie is één bestuurder genomineerd voor de titel. Burgemeester Sloots is in de eerste ronde door lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers uit Groningen verkozen en mag zich de beste bestuurder van de provincie Groningen noemen.

Zijn collega’s omschrijven hem als een betrokken en daadkrachtige burgemeester. Hij wordt geprezen om de wijze waarop hij oog heeft voor zijn omgeving en daar de tijd voor neemt. Hij staat open voor iedereen en heeft aandacht voor elk. Iemand die zegt waar het op staat op een eerlijke en transparante manier.

Breng uw stem uit

Binnen de gemeente is vol trots gereageerd op de nominatie. Vorig jaar is wethouder Johan Hamster uitgeroepen tot beste bestuurder 2020 van Nederland. En nu opnieuw een nominatie, voor de burgemeester.

In de tweede ronde neemt hij het op tegen de beste bestuurders van de overige provincies en de waterschappen.

Stemmen kan tot en met 31 januari via de website van Binnenlands Bestuur.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het nieuwjaarevenement van het Binnenlands Bestuur op 3 februari.

Nieuws

menu