Cheque van 22.000 euro voor Voedselbank Zuidoost-Groningen. Voorzitter Willem van Veen is nog steeds onder de indruk van de opbrengst van de Moonlight Music Quiz in Stadskanaal. ‘Kippenvel op de armen’

Willem van Veen en Helga Boerema van de voedselbank zijn blij met de cheque. Rechts Rick Lem en Bart Stoffer Brakke. Foto: Paul Abrahams

Willem van Veen kan het eigenlijk nog niet bevatten. De bevlogen voorzitter van de Stichting Voedselbank Zuidoost-Groningen is al enkele dagen diep onder de indruk van de opbrengst van de Moonlight Music Quiz, die afgelopen zaterdagavond is gehouden door Rick Lem en Bart Stoffer Brakke van het mediabedrijf Vandebond in Stadskanaal.
Lees meer over
Stadskanaal
Westerwolde

Na afloop van de actie knalde het confettikanon, want uiteindelijk is een bedrag van iets meer dan 22.000 euro ingezameld voor het goede doel. Een werkelijk fantastisch resultaat.

Vorig jaar bleef de teller steken op 1600 euro.

„Grandioos”, vat Van Veen zijn gevoelens samen. „Ik heb de uitzending live bekeken en ik kreeg werkelijk kippenvel op de armen. Eerst toen de tussenstand van 15.000 euro werd gemeld - ‘ik dacht: wat gebeurt hier! - en later toen de cheque met het bedrag werd getoond.”

Dankbaar

„We zijn blij met elke euro die wordt ingezameld voor de voedselbank”, vervolgt Van Veen. „Het aantal klanten van de voedselbank in de twee gemeenten Westerwolde en Stadskanaal blijft maar stijgen. En het is ook fijn dat zoveel mensen een steentje hebben bijgedragen. Ondernemers, particulieren, maar ook de scholieren die met hun actie ruim 5 mille hebben opgehaald. Hartverwarmend, we zijn heel dankbaar.”

Verhuizen

De voedselbank moet in april noodgedwongen verhuizen van de locatie aan de Spetsebrugweg in Vlagtwedde naar een pand in Ter Apel. Een gedeelte van de opbrengst van de Moonlight Music Quiz wordt gebruikt voor de aanschaf van een koelcel op de nieuwe werkplek. Daarnaast blijft voldoende geld over om andere wensen in vervulling te laten gaan.

Nieuws

Meest gelezen

menu