ChristenUnie draagt Johan Hamster voor als nieuwe gedeputeerde Groningen. Wethouder van Stadskanaal is vorig jaar verkozen tot beste bestuurder van Nederland

Johan Hamster. Foto: Stella Dekker

De provinciale ChristenUnie draagt Johan Hamster voor als nieuwe gedeputeerde in de provincie Groningen. Daarmee volgt hij Henk Staghouwer op die maandag is beëdigd als minister van landbouw.
Lees meer over
Stadskanaal

Hamster (39) is de afgelopen twaalf jaar wethouder geweest in Stadskanaal. Daar had hij onder andere jeugdzorg en financiën in zijn portefeuille. Vorig jaar werd hij verkozen tot beste lokale bestuurder van Nederland.

ChristenUnie-fractievoorzitter Fredric Geijtenbeek: „Johan Hamster is een ervaren bestuurder die erom bekend staat oog te hebben voor mensen. Hij is toegankelijk en deinst er niet voor terug zich hard te maken voor inwoners. Dat heeft hij in Stadskanaal wel laten zien.”

Landbouw, natuur en de versterkingsopgave

Als de Staten met zijn voordracht instemmen, in een extra vergadering op 26 januari, zal Hamster zich gaan inzetten voor landbouw, natuur en de versterkingsopgave. „Dat zijn lastige onderwerpen, die grote gevolgen hebben voor veel Groningers. Dat hebben we deze week nog kunnen zien. Daarom zijn we blij met de deskundigheid en menselijkheid die Johan Hamster met zich meebrengt”, aldus Geijtenbeek.

De gemeente Stadskanaal ziet Hamster met lede ogen gaan, maar burgemeester Klaas Sloots feliciteert zijn wethouder met zijn voordracht. ,,Johan is een erg deskundig en toegankelijk bestuurder. Hij is een aanwinst voor de provincie Groningen.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu