Dikke prijzen en een hoop lol bij de Bingo in Stadskanaal-Noord. 78 vrouwen en 2 mannen hebben er zin in

Klaar voor de Bingo in Stadskanaal-Noord. Foto: Rie Strikken

Hij maakte een vliegende start als nieuwe voorzitter: André Mink straalt van oor tot oor als hij uw verslaggever begroet. Het is vrijdagavond, inloop vanaf 19.00 uur, aanvang bingo 20.00 uur, maar om half acht is de zaal al bomvol met 78 vrouwen en 2 mannen die er duidelijk zin in hebben.
Lees meer over
Stadskanaal
Kanaalstreek

De frituurpan borrelt, de koffie pruttelt, de cake en hapjes staan klaar. Het vrijwilligersteam loopt als een geoliede machine. Er komt weer leven in de brouwerij bij buurtvereniging ’t Lange End in Stadskanaal. Beter gezegd ‘op Noord’.

Een auto knapzak route, Vaderdag Knutselen, een liveoptreden van Be Different: het kan allemaal weer. En de grootste klapper: Bingo!

Mink: „Vorig jaar hadden we 180 deelnemers bij de Knapzak route, maar ja, toen kon ook ja verder niks. Nu waren het er zo’n veertig, nog best een mooi aantal. Dat heeft ook te maken met de dure benzine.”

Grotere prijzen

Maar het grootste succes is Bingo. Mink: „Nicolette Pathuis is één van onze leden. Zij is een rasechte ondernemer. Volgens haar kregen wij met grotere prijzen meer animo voor de bingo. Wij hadden zoiets van ‘nah, ik weet niet’. Dan moet je de kaarten ook duurder maken … en of dat hier wel wil…”

Nicolette stelde voor om zelf de organisatie voor de buurtvereniging op zich te nemen en ging voortvarend te werk.

Uitverkocht

Pathuis: „Via de socials bereik ik het grote netwerk dat ik door mijn winkel Zuzz en Zo heb. Binnen een mum van tijd waren we uitverkocht. Vanmiddag hebben we de zaal aangekleed en de hapjes gemaakt. Zoals je ziet loopt alles op rolletjes. Vooral ook dankzij de vrijwilligers, die altijd paraat staan voor ’t Lange End.”

Al ruim voor acht uur gaat de Bingo van start. De presentatie is in handen van Nicolette en haar man Reinder. Naarmate de avond vordert maakt opperste concentratie plaats voor wat meer luchtigheid.

De deelnemers zijn niet alleen bewoners van Noord: ze komen uit onder andere Sellingen, Nieuw-Weerdinge, Ter Apel.

Aafien Levinga is voor het eerst: „Mijn zus en nicht gaan heel vaak, ook naar andere plaatsen. Ze maakten mij nieuwsgierig. Ik heb het mijn vriendin Hilda cadeau gedaan. Als het goed bevalt, dan gaan we vaker.”

Grote hilariteit als een dame die een chique geurpakket wint, bekent dat ze allergisch is voor geurtjes.

„Dat wordt een mooi doorgeefcadeau.”

Karina Noot is met dochter Marloes en meerdere buurvrouwen. Tot de pauze is nog niemand van hen in de prijzen gevallen, maar de lol is er niet minder om en de catering vinden ze prima.

Spek op de ribben

Achter de bar is André Mink een tevreden mens. Mink: „Volgende week, 10 juni, is er nog een bingo. Door de barinkomsten krijgt ’t Lange End weer wat spek op de ribben. Volgend seizoen gaan we zeker door met de Bingo!”

Nieuws

Meest gelezen

menu