Dirkje Huls-de Boer uit Musselkanaal is 100 jaar geworden. 'Onze moeder heeft nog steeds graag veel mensen om zich heen'

Bloemen van burgemeester Klaas Sloots voor de 100-jarige Dirkje Huls-de Boer uit Musselkanaal. Foto: Paul Abrahams 

Burgemeester Klaas Sloots van de gemeente Stadskanaal heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan Dirkje Huls-de Boer. De inwoonster van Musselkanaal is 100 jaar geworden.
Lees meer over
Stadskanaal
Westerwolde

De woning van Dirkje boven de supermarkt van Coop aan de Marktstraat is één en al bloemenzee en overal liggen kaarten en brieven. Ook koning Willem-Alexander en koningin Maxima hebben de 100-jarige gefeliciteerd. Evenals René Paas, hij is de commissaris van de koning in de provincie Groningen.

Dirkje de Boer is geboren op 17 september 1921 in Kopstukken onder de rook van Mussel. Haar vader was brugwachter.

Na de lagere school is ze meteen gaan werken. In de landbouw, in de huishouding, in de winkel van Kaspers, overal kon ze aan de slag. „Ik heb ook nog met mijn zusjes kersen geplukt uit onze tuin. Die werden dan aan de schippers verkocht.”

Boerderij

Op 4 september 1945 is ze getrouwd met Geert Huls die een boerderij runde in Jipsingboertange. Na het overlijden van haar man is ze verhuisd naar Musselkanaal. Ze heeft vervolgens uiteenlopende werkzaamheden verricht, vooral in de horeca. Van schoonmaken tot meehelpen in de keuken. En meer.

Vijf kinderen

Het echtpaar kreeg vijf kinderen en inmiddels zijn er elf kleinkinderen en 20 achterkleinkinderen.

Familie over de vloer

Hobby’s van Dirkje waren sokken breien, puzzelen, handwerken en lezen. Tot het begin van de coronacrisis ging ze nog naar de bingo en deed ze zelfstandig boodschappen. Vandaag de dag vindt ze het fijn om wat in het huis aan te rommelen. Gelukkig krijgt ze elke dag familie over de vloer. „En dat vindt ze heerlijk”, vertelt een zoon. „Mijn moeder heeft heel graag mensen om zich heen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu