Dit jaar voor de laatste keer Nelli Cooman Games in Stadskanaal. Oud-wereldkampioen sprint bouwt aan een nieuw concept

Nelli Cooman op de atletiekbaan in Stadskanaal. Foto: Archief/Henk Benting

Voormalig wereldkampioen indoor-sprint, Nelli Cooman, heeft de stichting Nelli Cooman Games uit Stadskanaal laten weten dat zij na dit jaar haar naam niet meer zal verbinden aan het evenement.

„Nelli Cooman heeft dit besluit in goed overleg met de stichting NCG en de AV Jahn II atletiek in Stadskanaal genomen”, vertelt woordvoerder Krijn Verweij. „Het betekent echter niet dat ze voor Stadskanaal en de Stadskanaalster atletiekwereld verloren gaat.”

Nieuw concept

De reden dat ze na 25 jaar stopt met de games is dat Nelli bezig is met een nieuw concept, waar meerdere atletiekverenigingen in Nederland bij betrokken worden.

„Eén van die verenigingen is AV Jahn II”, vervolgt Verweij. „Het is nog te vroeg om over de plannen concrete informatie te geven omdat er nog met diverse partners gesproken wordt over de exacte formule. In elk geval zullen jeugd en spint de kernbegrippen van het nieuwe project gaan worden. Het streven is er op gericht om er in 2023 mee te kunnen beginnen.”

Goede band met Stadskanaal

Nelli laat weten een oude en goede band met Stadskanaal te hebben, benadrukt Verweij. „Ze heeft ook geen ogenblik geaarzeld om de AV Jahn II Atletiek bij de plannen te betrekken. De stichting NCG wordt eind 2022 opgeheven.”

Duizenden bezoekers

Als hoogtepunt uit de voorbije jaren noemt zij onder meer het Nederlands record kogelstoten van Rutger Smith, de deelname van de nationale topsprinters met tot twee maal toe Studio Sport en de duizenden bezoekers die over de beide dagen een bezoek aan de atletiekbaan brachten.

Nieuws

menu