Donkere wolken boven voortbestaan Veur Noppes in Stadskanaal. Eveline Dobber: 'We kunnen geen 450 gezinnen in de steek laten. Ik ga ermee naar bed en ik sta ermee op. We moeten een oplossing vinden'

Oprichter Eveline Dobber van Veur Noppes in Stadskanaal luidt de noodklok. Foto: Paul Abrahams

Donkere wolken hangen boven het voortbestaan van Stichting Veur Noppes. In een voormalig schoolgebouw aan de Brummelkant in Stadskanaal zijn tien enthousiaste vrijwilligers een aantal dagdelen in de week in touw om minima in de gemeente Stadskanaal - en inmiddels ook inwoners uit omliggende dorpen - van onder (veel) meer kleding, speelgoed, meubilair en huishoudelijke artikelen te voorzien.
Lees meer over
Stadskanaal
Westerwolde

„De gemeente Stadskanaal wil het pand slopen”, zegt Eveline Dobber die in 2011 de stichting Veur Noppes officieel heeft opgericht. „We hebben tot december de tijd om een andere locatie te vinden. Lukt dan niet, dan valt het doek voor de stichting. En dat terwijl zo’n 450 (!) gezinnen - die financieel gezien de eindjes nauwelijks aan elkaar vast kunnen knopen - afhankelijk zijn van Veur Noppes. Die moeten we dan in de steek laten. Veur Noppes mag niet stoppen, ik moet er niet aan denken. We moeten een oplossing vinden. En snel. Ik ga ermee naar bed en ik sta ermee op.”

Drie lokalen in gebruik

Nieuws

menu