Drieduizend nieuwe bomen voor Vledderbos bij Stadskanaal

In het Vledderbos worden onder meer beuken geplant. Foto: Pixabay

Staatbosbeheer plant drieduizend nieuwe bomen in het Vledderbos bij Stadskanaal. De bomen - beuken, winterlindes en haagbeuken - worden tussen de al in het bos aanwezige populieren geplant.

In het in 1992 aangeplante Vledderbos wordt duurzaam hout geproduceerd. Het hout van de omgezaagde bomen wordt, onder het label Hollands hout, gebruikt in bijvoorbeeld de bouw, voor papier of als biomassa. De opbrengst van de verkoop van het hout wordt gebruikt voor het beheer van de bossen.

Bos gevarieerder maken

In de winter van 2018/ 2019 is voor het eerst hout geoogst in het Vledderbos. De nieuwe bomen komen in het deel van het bos waar populieren staan; een deel van deze populieren is gekapt. Er komen meerdere boomsoorten voor terug om het bos gevarieerder te maken en daardoor beter te beschermen voor de toekomst.

13.000 bomen geplant

Behalve in het Vledderbos zijn in de bossen rondom Jipsingboertange bomen geplant. Ook worden nog bomen in de Ter Apelerbossen geplant.

Als de werkzaamheden begin volgende week klaar zijn, zijn verspreid over Jipsingboertange, het Vledderbos en Ter Apel 13.000 bomen geplant.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal
menu