Elke cent wordt besteed aan projecten op Bali en in Cambodja. Houthok in Mussel is omgetoverd tot goede doelen winkel 'Kaatjes Snuffelschuur'

Carolien Sterk en Peter Vooys van het goede doelen winkeltje ‘Kaatjes Snuffelschuur’ in Mussel. Foto: Paul Abrahams  

Een cadeautje kopen voor slechts tien cent en ook nog eens het goede doel steunen? Dat is mogelijk bij Carolien Sterk en Peter Vooys, die aan de Musselweg 82 in Mussel het goede doelen winkeltje ‘Kaatjes Snuffelschuur’ runnen.

Het voormalige houthok in de tuin van het echtpaar is omgetoverd tot een gezellige snuffelschuur, waar met name tweedehands spullen te koop worden aangeboden. Van lp’s tot servies en nog veel meer.

Warm hart toedragen

„Ik vind het heel erg leuk om rommelmarkten en kringloopwinkels te bezoeken”, vertelt Carolien. „Verder krijgen we spontaan spullen aangeboden van mensen die de goede doelen winkel een warm hart toedragen. Er worden soms volle dozen met van alles wat afgegeven. Ook door een man die 75 jaar geleden in ons huis is geboren. Fantastisch toch?”

Laag in de prijs

Carolien hanteert verschillende prijzen. De goedkoopste artikelen kosten een dubbeltje, daarna 20 cent en steeds hoger. „Ik weet dat ik ‘laag in de prijs zit’, maar dat is een bewuste keuze hoor. Niet iedereen heeft het financieel even breed. Op deze manier geef ik bezoekers de mogelijkheid om toch een leuk cadeautje te kopen. Voor zichzelf of om weg te geven aan iemand anders. En nogmaals: elke cent wordt besteed aan het goede doel.

Bali en Cambodja

We steunen de inwoners van het dorpje Bindu op Bali met uiteenlopende materialen. Van schoolartikelen tot rolstoelen. Daarnaast hebben we samen met Stichting 100% al tien waterputten kunnen slaan op het platteland in het buitengebied van Siem Reap in Cambodja. We willen nog veel meer waterputten realiseren voor de lokale bevolking. Een waterput slaan kost 150 euro.”

Zeer onregelmatig geopend

‘Kaatjes Snuffelschuur’ is zeer onregelmatig geopend. „We mogen geen vaste openingstijden hanteren en we willen ook de vrijheid hebben om spontaan ergens naar toe te gaan. Het moet niet als werken gaan voelen. Eigenlijk is het heel eenvoudig: Als het bord voor de deur staat, dan is ‘Kaatjes Snuffelschuur’ geopend. Desgewenst kan een afspraak worden gemaakt om even langs te komen.”

Ambassadeurs

Carolien hoopt dat veel inwoners van Mussel en wijde omgeving in de komende tijd een kijkje komen nemen. „We hebben 1700 flyers huis-aan-huis laten bezorgen met informatie over de goede doelen winkel in hun woonplaats. Het zijn onze ambassadeurs die via mond-tot-mond reclame kunnen zorgen voor meer bezoekers. Hoe meer spullen worden verkocht, hoe meer geld beschikbaar is voor onze projecten op Bali en in Cambodja.”

U wilt meer informatie? Stuur een mail naar carolien-sterk@hotmail.com of bekijk de Facebook-pagina van Kaatjes Snuffelschuur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal
menu