Erepenning Probus Kanaalstreek voor oud-voorzitter Hein Bokel. Je kunt pas lid worden na de pensionering

Fer Schipper (voorzitter), Hein Bokel en Gert Roelfsema. Foto: Krijn Verweij

Hein Bokel is gehuldigd vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap van Probusclub ‘Kanaalstreek’. Eigenlijk zou dit feestelijke gebeuren al ruim een jaar eerder hebben moeten plaatsvinden, maar vanwege de coronapandemie kwamen de leden pas na meer dan 13 maanden voor het eerst weer bij elkaar.

Een 25-jarig jubileum is misschien op zich nog niet zo bijzonder, ware het niet dat men van Probus pas lid wordt wanneer men met pensioen gaat. Er zijn dus niet zo heel veel Probusleden, die deze mijlpaal weten te bereiken.

Oud-voorzitter

Hein Bokel is een Probuslid van het eerste uur. Hij werd lid in 1995, twee jaar na de oprichting van de club waarvan de leden uit de regio Stadskanaal en Ter Apel komen. In 2002 was hij voorzitter.

Bokel werd toegesproken door clublid Gert Roelfsema. Deze haalde menig anekdote aan uit de voorbije jaren. Met name werd Hein Bokel geprezen om zijn loyale bijdragen en grote betrokkenheid als clublid. Met zijn brede kennis op tal van terreinen wist hij regelmatig nuttige adviezen aan te dragen om de bijeenkomsten te voorzien van interessante lezingen.

Reisbureau Bokel en De Kloosterwiekers

Naast eigenaar van het bekende Reisbureau Bokel verdiende hij onder meer ook zijn sporen in de carnavalswereld bij De Kloosterwiekers in Ter Apel en van huis uit, in de textielhandel.

Uit handen van voorzitter Fer Schipper ontving de jubilaris een oorkonde en een ingegraveerde Probus erepenning.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal
menu