Europaplein in Stadskanaal gaat begin maart op de schop. Plein wordt een stadstuin met veel groen en ruimte voor kleine evenementen

Een impressie van de stadstuin in het centrum van Stadskanaal. Foto: Gemeente Stadskanaal

In de tweede week van maart starten de werkzaamheden op het Europaplein in Stadskanaal. Dit is later dan verwacht, mede door vertraging in de levering van benodigde materialen als gevolg van de coronacrisis.
Lees meer over
Stadskanaal
Westerwolde

De planning voor de transformatie van het Europaplein is daarom aangepast. Begin juni moet de klus geklaard zijn. De transformatie van plein naar stadstuin start met het opruimen en leeghalen. Daarna is het gereed voor de nieuwe aanleg.

Veel groen

Het plein moet uiteindelijk een stadstuin vormen met veel groen, ruimte voor kleine evenementen en een goede integratie met de fietsstraat en daarmee een mooie aansluiting op het Raadhuisplein.

De stadstuin is belangrijk voor een aangenaam verblijf in het centrum en draagt bij aan de sfeer. Maar het is ook essentieel als klimaatbuffer in het stedelijk gebied. In een omgeving met veel stenen blijft de warmte in de zomer hangen in de bestrating, terwijl groen (zoals bomen) verkoeling biedt.

Nieuws

menu