Anderhalf uur onderweg voor Testen voor Toegang? Inwoners van gemeente Stadskanaal moeten volgens de ChristenUnie een testlocatie dichtbij huis krijgen

Een vrouw ondergaat een coronatest. Foto: ANP

De gemeente Stadskanaal moet een eigen locatie voor Testen voor Toegang krijgen. Dat vindt de plaatselijke fractie van de ChristenUnie. Alleen zo kunnen inwoners, die om wat voor reden ook niet zijn gevaccineerd, volgens de partij toch mee blijven doen aan het openbare leven.
Lees meer over
Stadskanaal

Voor de inwoners van de gemeente Stadskanaal is de dichtstbijzijnde locatie van Testen voor Toegang in Zuidbroek of in Emmen. Inclusief terugreis en het testen zelf is een inwoner van de gemeente Stadskanaal (als die over een auto beschikt) maar liefst anderhalf uur bezig. Dat is volgens de ChristenUnie geen redelijke afstand.

‘Volgens ons is anderhalf uur veel te lang om even naar een restaurant, café of voetbalkantine te kunnen gaan’, stelt raadslid Frits van der Heide van de ChristenUnie. Voor mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer duurt alleen de heenreis al anderhalf uur, zo heeft de partij uitgerekend.

Onwenselijke situatie

Het is al met al een onwenselijke situatie volgens de ChristenUnie in Stadskanaal. Een testlocatie dichtbij huis is niet alleen belangrijk voor inwoners maar ook voor de (horeca) ondernemers, die al zoveel te lijden hebben gehad onder de coronacrisis. Een testlocatie om de hoek moedigt ongevaccineerden, volgens de christelijke fractie, aan om te blijven deelnemen aan het openbare leven.

Van der Heide: ‘Wij zien dat in deze hele regio een gebrek is aan een dergelijke testlocatie. Daarom hebben wij het college gevraagd welke mogelijkheden zij zien om in Stadskanaal een locatie voor Testen voor Toegang te realiseren.’

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu