Genieten van klassieke muziek in de Semsstraatkerk in Stadskanaal-Noord. 'We hebben veel kwaliteit in huis gehaald'

Grieta Vosselman en Annelies Langenburg. Foto: Paul Abrahams

Stichting Vrienden van de Semsstraatkerk houdt elk jaar verschillende activiteiten in het beeldbepalende godshuis in Stadskanaal-Noord.

Van het eetcafé tot de preek van de leek en van een herfstfair tot Kunst op Noord. En nog veel meer.

Het aanbod wordt in de komende maanden uitgebreid met een aantal klassieke concerten. Te beginnen op zondagmiddag 26 september. Het eerste werk wordt om 14.30 uur ten gehore gebracht.

Collectief van muzikanten

Aanjagers zijn Grieta Vosselman en Annelies Langenburg. Zij hebben contact opgenomen met onder meer Muziekhuis050, een collectief van muzikanten die afgestudeerd zijn aan verschillende conservatoria. Het zijn professionals die in verschillende samenstellingen spelen.

Best spannend hoor

„In de wijde omgeving vinden weinig klassieke concerten plaats”, weten Grieta en Annelies. „Maar wij denken dat er voldoende mensen in de regio wonen, die het leuk vinden om een klassiek concert te bezoeken. Of dat ook zo is? De praktijk gaat het leren. Het is daarom best wel spannend hoor, we gaan gewoon beginnen. We hebben een gevarieerd programma samengesteld en een concert duurt twee keer drie kwartier.”

Het publiek kan genieten van ‘goed luisterbare en toegankelijke muziek’ en bovendien wordt door de musici aanvullende informatie gegeven over de muziek en de componisten.

Kwaliteit in huis gehaald

„We hebben wel kwaliteit in huis gehaald”, benadrukken Grieta en Annelies. „Want we willen vanaf het eerste moment een stevig fundament leggen. En de concerten worden gegeven op een prachtige locatie met een werkelijk geweldige akoestiek. We krijgen alleen maar complimenten van muzikanten die hier al een keer op het Semspodium hebben opgetreden.”

U wilt meer informatie? Kijk dan even op de website www.stichtingvriendensemsstraatkerk.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal
menu