Gerenoveerde snikke Dieverdoatsie houdt proefvaarten voor publiek in Stadskanaal

De snikke Dieverdoatsie in Stadskanaal is door stichting Jatrie volledig vernieuwd. Foto: Huisman Media

Na hard en secuur werk is het eindelijk zover: de snikke Dieverdoatsie in Stadskanaal gaat vaartochten maken voor het publiek. Op de zaterdagen in de periode van 15 augustus tot en met 19 september kan iedereen zich een uur gratis laten rondvaren.

Het schip is volledig binnenstebuiten gekeerd, van houtwerk tot elektrische systemen, de kombuis en het verfwerk: vrijwilligers hebben het schip volledig gerenoveerd. De Dieverdoatsie is bovendien ‘uitgerust’ met twaalf nieuwe vrijwillige schippers en gastvrouwen en -mannen.

Eigen broek ophouden

Doel van de gratis tochten is het gerenoveerde schip onder de aandacht te brengen. ,,Deze vaartochtjes gaan we uitvoeren met het oog op het toekomstige verhuur. Het publiek willen we een beeld geven van de mogelijkheden met het schip.’’ Zo kan het in de toekomst ingehuurd worden voor toeristische dagtochten, familiebijeenkomsten, bedrijfsuitjes en andere bijzondere gelegenheden.

De stichting Jatrie die het schip opknapte krijgt geen jaarlijkse subsidie. De onderhoudsgelden om het schip in de vaart te houden moeten uit de verhuur komen.

Het schip vertrekt om 13.00, 14.15 en 15.30 uur vanaf de Hoofdkade ter hoogte van de Blokker richting Drouwenermond en de Buinersluis. Opgave via info@jatrie.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal
menu