Geschenken en bloemen voor de 1000ste schipper in Stadskanaal. Jan en Alie van der Meulen steken de loftrompet over de vriendelijke behulpzame brugwachters

Bloemen en geschenken voor Jan en Alie van der Meulen. Links Hajo Bruins Slot en rechts wethouder Goedhart Borgesius. Foto: Paul Abrahams

Confetti en warme woorden vanmorgen voor Jan en Alie van der Meulen bij de Eurobrug in Stadskanaal. Het echtpaar uit Berltsum - beter bekend onder de Nederlandse naam Berlikum - gaat namelijk de boeken in als ‘de 1000ste schipper die in 2021 is aangemeerd in Stadskanaal’.
Lees meer over
Stadskanaal

De bootjesmensen uit het dorp tussen Leeuwarden en Franeker zijn verwelkomd door wethouder Goedhart Borgesius van de gemeente Stadskanaal en door Hajo Bruins Slot van de plaatselijke winkeliersvereniging. Zij hadden bloemen en allerhande geschenken meegenomen. Ook namens de brugwachters werd een boeket bloemen aangeboden.

Thuishaven Franeker

„Maandag zijn we van Lingen naar Stadskanaal gevaren”, vertelt Jan van der Meulen. „Vandaag zetten we koers via Veendam richting Friesland. Eind volgende week eindigt de trip door de noordelijke provincies en Duitsland in de thuishaven Franeker.”

Ypmeja

De trotse eigenaars van de Vripack 1150 met de naam Ypmeja - vernoemd naar de drie kinderen Ype, Menno en Jannie - steken de loftrompet over de vriendelijke en behulpzame brugwachters.

Ook vorig jaar bezochten Jan en Alie van der Meulen Stadskanaal. „Toen hebben we in konvooi gevaren.”

Nieuws

Meest gelezen

menu