Samen met

Gezing & Geplaas in Theater Geert Teis in Stadskanaal. Een programma over Drenten en Drenthe, over Groningers en Groningen

Bert Hadders en Herman Sandman. Foto: Reyer Boxem

De een komt uit Drenthe, de ander uit Groningen. De een zingt, de ander praat. Omdat daar niemand meer naar luistert, gaan Bert Hadders en Herman Sandman het theater in.
Lees meer over
Kanaalstreek

Het tweetal brengt Gezing & Geplaas, een programma over Drenten en Drenthe, over Groningers en Groningen. Liedjes en verhaaltjes over de schoonheid van het land en over de bewoners, met al hun eigenaardigheden. Voor de Groningers en Drenten een angstaanjagend feest der herkenning, de niet-Groninger en niet-Drent wordt ineens veel duidelijk.

Haat-liefde verhouding met de Badlands

Wat hen bindt is opgroeien in de Veenkoloniën, ieder aan een kant van de grens. Hadders in Tweede Exloërmond, Sandman in Stadskanaal. Ze zijn jeugdvrienden die elkaar pas op latere leeftijd hebben ontmoet en koesteren een haat-liefde verhouding met het land van hun vaders, de Veenkoloniën, ook wel de Badlands van Groningen en Drenthe. Een wereld van leegte, windmolens en filterkoffie, van sociale woningbouw, scootmobiels en autocross, waar elke zandstorm het einde van de wereld aankondigt en het leven net de Duitse Lotto is: Ohne Gewähr.

Recht uit het hart

Hadders en Sandman balanceerden in de achterkamer van de beschaving op de rand van een alcoholverslaving, maar overleefden. Ze verwerkten hun ervaringen in een uniek avondvullende show, recht uit het hart van Drenthe en Groningen. Zonder kokeleko.

De voorstelling op vrijdag 29 april in Theater Geert Teis begint om 20.00 uur.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Kanaalstreek

Nieuws

menu