Groot verkeersplan centrum Stadskanaal afgerond

De nieuwe kruising bij de bushalte. Foto: Centrumvernieuwing Stadskanaal

Het werk aan de nieuwe verkeerskruising bij de bushalte in Stadskanaal is af. Daarmee is ook het grootschalige verkeersplan voor het centrum van de gemeente Stadskanaal afgerond.

De gehekelde viertonde op de Navolaan en Continentenlaan heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe kruising die niet alleen veiliger moet blijken, maar ook zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer. Het werk is vlot verlopen; het weer zat behoorlijk mee. Voor het weekend worden de laatste stukjes asfalt gelegd op Navolaan, tussen de Continentenlaan en Amerikalaan, dit is waar de laatste omleiding langsliep.

Het fysieke werk aan het verkeersplan startte in 2019 en is onderdeel van de grootschalige centrumvernieuwing van Stadskanaal. Zo zijn de kruisingen bij de Aziëlaan, Europalaan en het Liliënthalplein allemaal omgebouwd. In het centrum van Stadskanaal zijn nu twee rotondes waar fietsers voorrang hebben en twee voorrangskruisingen die moeten zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer om het centrum. Voor fietsers loopt er nu een fietsstraat recht door het centrum. Hier krijgen fietsers alle ruimte. Auto’s zijn in één richting te gast op deze fietsstraat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal
menu