Henk en Annie Ellen uit Stadskanaal-Noord zijn dinsdag 18 januari 60 jaar getrouwd. 'Tijdens het tweede bedrijf van het toneelstuk zat Henk een stuk dichter bij me. Hij heeft me geen seconde uit het oog verloren'

Annie en Henk Ellen uit Stadskanaal-Noord zijn dinsdag 18 januari 60 jaar getrouwd. Foto: Paul Abrahams

Henk en Annie Ellen uit Stadskanaal-Noord zijn morgen - dinsdag 18 januari - zestig jaar getrouwd. Ze hebben een brief van koning Willem-Alexander en koningin Maxima gekregen en burgemeester Klaas Sloots komt op bezoek om het diamanten echtpaar namens het gemeentebestuur van Stadskanaal te feliciteren met de mijlpaal.
Lees meer over
Stadskanaal

Henk Ellen is geboren op 3 februari 1935 in Gasselternijveenschemond en Annie Potse is geboren op 27 augustus 1938 in de buurtschap Laudermarke. Zowel Henk als Annie zijn opgegroeid op de boerderij en hebben van jongs af aan de handen flink uit de mouwen moeten steken.

Henk en Annie ontmoeten elkaar eind december 1959 in Stadskanaal tijdens een toneeluitvoering. Annie is aanwezig met twee zussen en Henk heeft samen met twee vrienden een kaartje gekocht voor de voorstelling. In de eerste pauze komen ze aan de praat en er is meteen een klik.

Geen seconde uit het oog verloren

„Tijdens het tweede bedrijf zat Henk een stuk dichter bij me. Hij heeft me geen seconde uit het oog verloren”, herinnert Annie zich nog. Na afloop wordt Annie door Henk naar huis gebracht en wordt een vervolgafspraak gemaakt. Daarna moet Henk alleen in het donker terug fietsen naar Stadskanaal.

Noordoostpolder

Na ruim twee jaar verkering wordt het besluit genomen om te trouwen. Het jawoord wordt op 18 januari 1962 gegeven in het gemeentehuis in Wildervank. Het huwelijksbootje zet koers richting de boerderij aan het Noorderdiep in Stadskanaal-Noord.

In september 1970 verhuist het gezin naar Nagele in de Noordoostpolder, waar Henk aan de slag gaat op een proefveld boerderij. In 1983 zijn de echtelieden teruggekeerd naar Stadskanaal. Henk heeft daarna tot zijn pensionering bij de Wedeka gewerkt.

Altijd iets te doen in en om het huis

Het echtpaar heeft vier kinderen, drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. De hobby’s van Annie waren handwerken, naaien en breien en Henk onderhoudt met veel plezier de moestuin. „Eigenlijk zitten we nooit stil. We vervelen ons niet, want er is altijd wel iets te doen in en om ons huis aan de Scheepswerfstraat. We wonen hier prachtig aan het kanaal met in de zomerperiode veel passerende boten. Dat zorgt telkens weer voor veel gezelligheid.”

Nieuws

menu