Henk en Nies Klein Ikkink uit Nieuw-Buinen zijn 60 jaar getrouwd. 'We hebben elkaar ontmoet bij het waterorgel achter café De Groot'

Henk en Nies Klein Ikkink uit Nieuw-Buinen zijn 60 jaar getrouwd Foto: Paul Abrahams

Burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan Henk en Nies Klein Ikkink. Het echtpaar uit Nieuw-Buinen is 60 jaar getrouwd.
Lees meer over
Borger-Odoorn
Stadskanaal

Henk Klein Ikkink is geboren op 4 mei 1938 in Gouda, Nies Oldenhuis aanschouwt het levenslicht op 8 juli 1938 in Bierum boven Delfzijl.

Waterorgel

De vonk slaat over in Grootegast, destijds de woonplaats van Henk waar zijn vader docent is aan de mulo. Nies logeert een paar dagen bij een vriendin in het dorp. „Het was feest in het dorp”, vertelt Henk. „Achter café De Groot was onder meer een waterorgel geplaatst. Een bijzonder instrument in die tijd. De hele bevolking was uitgelopen om te genieten van de klanken en de kleuren. Daar heb ik Nies ontmoet.”

Benen onder de eigen tafel steken

Na vijf jaar verkering stappen Henk en Nies in het huwelijksbootje. Het jawoord wordt gegeven op 20 oktober 1961 in de woonplaats van de bruid. Nederland zucht onder de woningnood, maar de jonggeliefden kunnen meteen de benen onder de eigen tafel steken. Zij krijgen namelijk een huis aan de Marijkelaan in Stadskanaal toegewezen.

Philips

„Ik werkte bij Philips in Nijmegen, maar kreeg het aanbod om in Stadskanaal aan de slag te gaan”, vertelt Henk. „Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Stadskanaal ligt veel dichter in de buurt van Bierum dan Nijmegen. Ik heb eerst in de kost gezeten. Om te beginnen in één van de zogeheten Philips flats en later bij de predikant van de Poststraatkerk.”

Thuiszorg

Henk was procesbeschrijver, vervolgens machinebeschrijver en werd uiteindelijk benoemd tot chef van de afdeling. Nies heeft na het huwelijk enkele jaren in de thuiszorg gewerkt in Stadskanaal.

Het diamanten echtpaar - Henk en Nies hebben drie kinderen en twee kleinkinderen - is van de Marijkelaan verhuisd naar de Gelderselaan en daarna hebben ze 40 jaar aan de Vinkenhof gewoond. Bijna vier jaar geleden zijn ze verhuisd naar een appartementencomplex aan de Parklaan in Nieuw-Buinen.

Canada

De hobby’s van Nies zijn lezen, fietsen, wandelen, zwemmen en countryline dancing. Henk blikt met een goed gevoel terug op de visvakanties met vrienden op de meren in Friesland. „Dat hebben we 25 jaar gedaan. Ik heb zelfs mijn vaarbewijs gehaald, zodat we een boot konden huren.”

Het echtpaar heeft genoten van de vakanties. Ze hebben veelvuldig een bezoek gebracht aan Canada. Zowel Henk als Nies hebben daar familie wonen.

Nieuws

Meest gelezen

menu