Henk en Trui de Vries uit Musselkanaal zijn woensdag 22 december zestig jaar getrouwd. 'Bij de bioscoop trakteerde Henk op een pepermuntje'

Henk en Trui de Vries uit Musselkanaal zijn woensdag 22 december 60 jaar getrouwd. Foto: Paul Abrahams

Het is woensdag 22 december precies zestig jaar geleden dat Henk en Trui de Vries in het huwelijksbootje zijn gestapt. Vanwege Covid-19 wordt het jubileum op gepaste wijze gevierd.
Lees meer over
Stadskanaal
Westerwolde

Henk de Vries is geboren op 16 maart 1937 in Mussel, Trui van der Laan is geboren op 6 oktober 1936 in de Kavelingen onder de rook van Valthermond.

Ze lopen elkaar tegen het lijf na afloop van een bioscoopvoorstelling in Musselkanaal. Henk biedt Trui een peperpuntje aan, ze komen aan de praat en niet veel later wordt Trui door Henk op de fiets naar huis gebracht. Ze maken een afspraak voor een volgende ontmoeting en van ‘t één komt ‘t ander.

Henk werkt bij de aardappelmeelfabriek M & O in Ter Apelkanaal en Trui staat op de loonlijst van de confectiefabriek Bendien aan de Weerdingerstraat in Emmen. Na zeven jaar verkering geven de geliefden elkaar het jawoord op 22 december 1961 in het gemeentehuis in Exloo.

„We hebben de eerste zes maanden van het huwelijk apart bij onze ouders gewoond”, vertelt Henk. „Daarna hebben we een half jaar een huisje gehuurd naast de boerderij van boer Sprik in Valthermond en toen konden we de benen eindelijk onder de eigen tafel steken.”

„En 59 jaar geleden zijn we verhuisd naar de Nijverheidslaan in Musselkanaal”, vul Trui aan. „En daar wonen we nog steeds. We zijn verhuisd in de winter en het weer was bar en boos. De hele dag een sneeuwstorm.”

Lees het volledige artikel woensdag in de Kanaalstreek Ter Apeler Courant (papier en digitaal)

Nieuws

menu