Henk en Zwaantje Grooten uit Stadskanaal zijn woensdag 13 oktober 65 jaar getrouwd. Voor de tweede keer een brief van de koning en de koningin

Henk en Zwaantje Grooten uit Stadskanaal zijn woensdag 13 oktober vijfenzestig jaar getrouwd. Foto: Paul Abrahams

Henk en Zwaantje Grooten vieren woensdag 13 oktober feest. De echtelieden uit Stadskanaal zijn dan namelijk 65 jaar getrouwd.
Lees meer over
Stadskanaal
Westerwolde

Wethouder Goedhart Borgesius komt langs om het briljanten paar namens het gemeentebestuur van Stadskanaal te feliciteren en koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn Henk en Zwaantje ook niet vergeten. Net als vijf jaar geleden is een felicitatiebrief bezorgd.

Henk Grooten is geboren op 21 september 1934 in Munnekemoer, een buurtschap onder de rook van Ter Apel. Zwaantje Timmer heeft het levenslicht aanschouwd op 24 juli 1934 in Musselkanaal.

Brief posten

Zwaantje schrijft veel brieven en als ze een brief post, komt ze in contact met Henk. Hij rijdt samen met een aantal vrienden op de fiets door de regio. „Henk heeft me naar huis gebracht, we hebben gezellig gepraat en een week later stond ie weer voor de deur”, vertelt Zwaantje. „Hij belde aan en ik zei: kom maar binnen. En van het een kwam het ander.”

Woningnood

Na ruim 3,5 jaar verkering geven Henk - hij werkt bij de Avebe in Ter Apelkanaal - en Zwaantje - zij staat op de loonlijst van de glasfabriek Smit in Nieuw-Buinen - elkaar het jawoord op zaterdag 13 maart 1956 in het gemeentehuis in Stadskanaal. Nederland zucht onder de woningnood en daarom wonen de jonggeliefden een tijd bij de ouders van de bruid.

Huurbaas

Gelukkig wordt een splinternieuwe woning toegewezen in Ter Apelkanaal en kunnen Henk en Zwaantje de benen onder de eigen tafel steken. „In het begin was de douche nog niet klaar”, herinnert Zwaantje zich nog. „We betaalden 11,35 gulden huur per week en de huurbaas kwam persoonlijk langs om het geld te innen.”

Na zeventien jaar is het echtpaar verhuisd naar Ter Apel. Inmiddels wonen Henk en Zwaantje al jarenlang in Stadskanaal. Het echtpaar heeft een zoon en een kleindochter.

Gezondheid

Vanwege gezondheidsredenen moest Henk vroegtijdig stoppen met werken. Zwaantje heeft na het huwelijk nog in de huishouding gewerkt bij Modecentrum Westen in Musselkanaal.

Woordzoekers

De hobby’s van Zwaantje zijn truien breien, lezen en puzzelen. Vooral woordzoekers zijn favoriet. Henk vindt voetbal leuk. Het is zijn lust en zijn leven. Eerst bij STA en ‘t Klooster in Ter Apel en later bij SJS in Stadskanaal. Alle uitwedstrijden van het eerste team werden met de supportersbus bijgewoond en bij SJS heeft hij jarenlang toegangskaartjes verkocht bij de ingang van het sportpark.

Nieuws

Meest gelezen

menu