Hervormde Gemeente Onstwedde bekostigt (deel) opfrisbeurt Juffertoren met verkoop van schaalmodellen van die toren

Juffertoren. Foto: Bé Meems

De Hervormde Gemeente Onstwedde verkoopt schaalmodellen van de Juffertoren, de 13de-eeuwse toren van haar Nicolaaskerk. De opbrengst komt ten goede van groot onderhoud van de toren.
Lees meer over
Stadskanaal

De 3D-geprinte miniaturen variëren in grootte: 15, 30 en 43 centimeter. De prijzen van de schaalmodellen variëren van 30 tot 100 euro.

De miniaturen worden gemaakt door een hobbyist, verklapt kerkvrijwilliger Bé Meems in een persbericht. ‘Die man heeft 3D-printen als hobby en wilde ermee aan de slag gaan. De opbrengst komt ten goede aan onze kerk.’

Losse stenen in Juffertoren

Zij gebruikt het geld voor een opfrisbeurt voor de Juffertoren. ‘In de toren zitten bijvoorbeeld stenen los. Wij zullen de komende jaren werken aan een plan om te kijken wat er moet gebeuren’, stelt kerkenraadslid Bé Trenning.

Meems: ‘Het restaureren is niet gemakkelijk. Het is specialistisch werk en moet op een goede manier gebeuren, met oude stenen.’

10 tot 25 procent voor eigen rekening

Waar de Hervormde Gemeente Onstwedde aanspraak kan maken op subsidieregelingen, moet ze ook 10 tot 25 procent van de de restauratiekosten voor eigen rekening nemen. Om dit niet ten koste te laten gaan van de lopende exploitatiebegroting, organiseert ze met regelmaat acties.

De miniatuurtoren zijn verkrijgbaar via [email protected] .

Nieuws

Meest gelezen

menu