Het Boomkroonpad viert 25-jarig jubileum

Lopen door het Boomkroonpad Foto: Marilyn Fotografie

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat het Boomkroonpad werd geopend. Dit pad door de toppen van de bomen maakte vele mensen nieuwsgierig en was vanaf de opening een echte publiekstrekker.
Lees meer over
Stadskanaal

Sinds de zomer van 1996 hebben in totaal ruim 2,5 miljoen bezoekers genoten van het uitzicht op 22,5 meter hoogte en de natuur en educatieve faciliteiten rondom het Boomkroonpad.

Om dit jubileum te vieren hebben de medewerkers van het Buitencentrum Boomkroonpad van Staatsbosbeheer een aantal activiteiten georganiseerd die gedurende de zomermaanden plaatsvinden. De aftrap van het feestprogramma is de opening van een foto-expositie. Deze expositie bestaat uit 23 foto’s die een goed beeld geven van de bouw van het Boomkroonpad en de faciliteiten eromheen. De opening is vrijdag 9 juli en vervolgens zijn de historische foto’s, die zich bevinden op het Boomkroonpad en het terrein rondom het Buitencentrum, de komende maanden door iedereen te bewonderen.

Naast de foto-expositie is er een kleurwedstrijd voor kinderen, speciale winkelacties in het Buitencentrum, arrangementen van bospaviljoen De Woudstee en een lange afstandswandeling van 25 kilometer. Uiteraard is er deze zomer ook het reguliere activiteiten-aanbod met tal van excursies en de Buitendagen voor kinderen. Bospaviljoen De Woudstee heeft haar terras dagelijks geopend.

Om het Boomkroonpad verantwoord te bezoeken zijn bezoekers verplicht om via de website een kaartje te kopen met een tijdsslot. Dit geeft bezoekers de mogelijkheid om de wandeling op een zo normaal mogelijke maar verantwoorde manier te beleven. Tickets zijn hier te koop.

Nieuws

menu