Het voetbalteam SJS 6 uit Stadskanaal schenkt tenues aan het azc Musselkanaal. 'Zodra het mogelijk is, spelen we een oefenwedstrijd'

De voetbalkleding wordt overhandigd door Ron de Looff aan woonbegeleider Peter. Foto: SJS 6

Het voetbalteam SJS 6 uit Stadskanaal heeft vanwege een andere kledingsponsor voor de hele vereniging nieuwe voetbalshirts gekregen. En omdat de vorige tenues er nog prima uit zagen, zocht het team daar een goed doel voor.
Lees meer over
Stadskanaal

Trainer/leider Ron de Looff: „Toevallig komen jongeren van het azc Musselkanaal regelmatig een balletje trappen op het voetbalveld van SJS, dus vandaar dat we aan hen dachten toen het ging over een geschikte bestemming voor onze tenues.”

Oefenwedstrijd

Er werd contact gelegd met het azc Musselkanaal en daar werd het initiatief uiteraard enthousiast onthaald. Donderdag doneerde het Knoalster SJS 6 de voetbalshirts, broekjes en sokken aan bewoners van het azc in Musselkanaal. Daarbij werd ook de afspraak gemaakt om, wanneer de coronamaatregelen dit mogelijk maken, een keer een oefenwedstrijd te organiseren tussen een team van het azc Musselkanaal en SJS 6.

Goede bestemming

Woonbegeleider Peter: ‘De jongeren vinden het erg leuk dat er aan hen gedacht wordt. Ze zijn enthousiast over voetbal. Er zijn verschillende bewoners die heel fanatiek met voetbal bezig zijn. Het is leuk dat dit nu gestimuleerd wordt door een voetbalvereniging uit de buurt. We gaan ervoor zorgen dat alle tenues een goede bestemming krijgen.’

Nieuws

menu