Hugo Leeuwerke is de beste voorlezer van de gemeente Stadskanaal. Op dinsdag 22 maart vindt de halve finale plaats. Dan wordt gestreden om een ticket voor de eindronde van de provinciale Groningen

Hugo Leeuwerke is de beste voorlezer van Stadskanaal. Foto: Paul Abrahams

De drie juryleden Goziena Brongers, Niesje Kuiper en Jasper Stuut hebben vorige week in Bibliotheek Stadskanaal hun hoofden bij elkaar gestoken om uit de dertien ingezonden voorleesvideo’s de beste voorlezer van de gemeente Stadskanaal te kiezen.
Lees meer over
Stadskanaal

Het viel nog niet mee om de beste voorlezer aan te wijzen, het was dan ook een ware nek aan nek race.

Alle deelnemende scholen hebben met behulp van een YouTube video de uitslag gekregen. De winnaar werd in de klas verrast door leesconsulent Ariena Pas.

Veel overtuiging

Uiteindelijk is Hugo Leeuwerke van groep acht van CBS Anne de Vries uit Stadskanaal gekozen als kampioen van de gemeente Stadskanaal. De 11-jarige Hugo las met veel overtuiging en rust voor, was goed verstaanbaar en had daarnaast ook een spannend fragment gekozen uit het boek ‘Juf Braaksel en de geniale ontsnapping’ van Carry Slee. Op de tweede plaats eindigde Nina de Jager van RKBS Sint Antonius uit Musselkanaal.

Halve finale

Op dinsdag 22 maart vindt de halve finale plaats. Dan wordt gestreden om een ticket voor de finale van de provinciale Groningen. Alle kampioenen van de provincies mogen uiteindelijk meedoen aan de landelijke eindronde van de Nationale Voorleeswedstrijd later dit jaar.

Nieuws

menu