Inwoners Stadskanaal geven afvalinzameling in 2021 lager rapportcijfer dan in 2017

Foto: Archief/ Venema Media

Inwoners van de gemeente Stadskanaal beoordelen de afvalinzameling in hun gemeente met het rapportcijfers 7,3. Dat is iets lager dan in 2017, toen de afvalinzameling een 7,6 kreeg.
Lees meer over
Stadskanaal

Dat blijkt uit een enquête van de gemeente Stadskanaal, die door 607 inwoners werd ingevuld. Zij gaven de afvalinzameling niet alleen een rapportcijfer, maar kwamen ook met ideeën en tips. Deze gaan onder meer over de gratis inzameling van groen afval, het beschikbaar stellen van bladcontainers in de herfst, extra uitleg over het nut van scheiden van afval en hoe te scheiden, voorlichting op scholen en meer aandacht voor zwerfafval.

Verder kan volgens de respondenten de inzameling van het PMD-afval (plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons of plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken) en het oud papier te worden verbeterd. Hiervoor wordt gedacht aan inleverpunten in de wijk voor papier.

De uitkomsten van de enquête worden gebruikt bij het invoeren van verdere maatregelen om tot betere afvalscheiding en dus minder restafval te komen.

Nieuws

Meest gelezen

menu