Johan Hamster stopt als wethouder Stadskanaal. ‘Ik ga zien wat de toekomst mij brengt’

Wethouder Johan Hamster van Stadskanaal. Foto: Gemeente Stadskanaal

Johan Hamster van de ChristenUnie Stadskanaal heeft aangegeven na 12 jaren wethouderschap niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn in Stadskanaal. De partij heeft Ingrid Sterenborg uit Onstwedde naar voren geschoven als kandidaat-wethouder.
Lees meer over
Stadskanaal
Westerwolde

„Ik merk soms dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging”, vertelt de 39-jarige inwoner van Stadskanaal. „Ik vind ook dat het goed is om na drie periodes te stoppen als politiek bestuurder.”

Vol gas geven

Johan Hamster benadrukt dat hij tot aan de gemeenteraadsverkiezing in maart 2022 vol gas blijft geven. „En daarna? Ik zie wel wat de toekomst mij brengt. Er is nu nog niets concreets. Ik ben nergens mee bezig.”

Beste bestuurder van Nederland

De Knoalster werd raadslid in 2006. Vier jaar later ging hij aan de slag als destijds de jongste wethouder van de gemeente Stadskanaal ooit.

In februari van dit jaar scoorde Johan Hamster landelijke publiciteit, want hij werd namelijk verkozen tot de beste bestuurder van Nederland. Het stokje werd overgenomen van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam.

Nieuws

menu