Juf Henny Anholts werkt veertig jaar in het onderwijs. 'Een juf die je graag voor je kinderen ziet'

Juf Anholts werkt 40 jaar in het onderwijs. Foto: Jan Boels

Juf Henny Anholts was op 31 juli 40 jaar als leerkracht actief in het onderwijs. Haar hele werkzame leven heeft ze gewerkt met de jongere kinderen op de school. Het laatste decennium als onderbouwleerkracht bij CBS De Lindenborgh in Musselkanaal.
Lees meer over
Stadskanaal
Westerwolde

Juf Anholts is de kleuterjuf zoals je die zelf graag zou willen en zoals je die graag voor je kinderen ziet. Met aandacht en inlevingsgevoel en op het juiste moment ook de wat strengere juf als de kinderen dat nodig hebben. Juf Anholts wil alle kinderen bieden waar zij behoefte aan hebben.

Extra zorg bieden

„Alle kinderen zouden naar de gewone basisschool moeten gaan. Als een kind extra zorg nodig heeft, moeten wij eerst proberen of we dat goed kunnen bieden. Als dat niet goed lukt en het kind zou behoefte hebben aan ‘meer’, proberen we dat en pas als dat niet lukt dan is speciaal onderwijs aan de orde.”

Voorstelling en spelletjes

Afgelopen vrijdag kwamen vrijwel alle kinderen op versierde fietsen naar school. Het regenachtige weer in de ochtend zorgde ervoor dat de juf niet in optocht door alle kinderen werd opgehaald. De juf werd verrast met een mooie voorstelling en daarna werd een spelletjes dag gehouden.

Aan het eind van de dag werden drie prijzen uitgereikt voor de mooist versierde fietsen en ook werden door de leerlingen, het team en het bestuur een gezamenlijk cadeau aangeboden aan de jubilaris.

Nieuws

Meest gelezen

menu