Klaas-Jan Havinga stopt als voorzitter winkeliersvereniging in Stadskanaal. 'Resultaat centrumvernieuwing is zichtbaar. De eerste vruchten kunnen worden geplukt'

Tijdens een informele bijeenkomst in het City Hotel is Klaas-Jan Havinga uitgezwaaid als voorzitter van de winkeliersvereniging. Foto: Paul Abrahams

De winkeliersvereniging in Stadskanaal moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Na ruim zeven jaar vindt Klaas-Jan Havinga het de hoogste tijd om het stokje over te dragen. Havinga was destijds de opvolger van Roel van der Molen.
Lees meer over
Stadskanaal
Westerwolde

Havinga heeft als een betrokken verbinder in de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken in de zogeheten centrumvernieuwing. Dankzij de goede samenwerking met de gemeente Stadskanaal kunnen de eerste vruchten worden geplukt.

„Ik denk dat veel winkeliersverenigingen in de regio jaloers zijn op onze relatie met de gemeente. We zijn op tijd begonnen met de facelift van het centrum en de resultaten zijn inmiddels goed zichtbaar. Er is in vergelijking met omliggende gemeenten veel minder leegstand, er is wat betreft het winkelaanbod meer diversiteit en het centrum is goed bereikbaar met nog steeds gratis parkeren op loopafstand van de winkels.

En wat heel belangrijk is: we hebben als winkeliersvereniging altijd met de gemeente om tafel kunnen zitten om van gedachten te wisselen over de centrumvernieuwing.”

Tijdens een informele bijeenkomst in het City Hotel is Klaas-Jan Havinga uitgezwaaid als voorzitter van de winkeliersvereniging. Hij kreeg onder meer een fles wijn en een verwenarrangement mee naar huis.

Nieuws

Meest gelezen

menu