Knallende kurken voor BV Jahn II. Basketballers uit Stadskanaal promoveren naar tweede klasse

Het herenteam van BV Jahn II uit Stadskanaal. Eigen foto

Het herenteam van basketbalvereniging Jahn II is kampioen geworden van de derde klasse. Na de voorlaatste wedstrijd tegen laagvlieger BVG (112-48) was de formatie van coach Luc Kornelius niet meer te achterhalen door de concurrentie
Lees meer over
Stadskanaal
Kanaalstreek

Ook het laatste duel tegen Donar werd overtuigend met 73-48 gewonnen. De Knoalsters zijn gepromoveerd naar de tweede klasse.

„Waar het in het verleden nog wel eens misging, omdat de spelers de moed en het geduld verloren, ging het dit seizoen top”, glundert coach Luc Kornelius. „Dit komt omdat deze jongens er serieus mee bezig zijn en omdat ze ook volwassener worden natuurlijk.”

Goed en fanatiek trainen

„Verder wordt vaak getraind samen met U20, dat ook een talentvol team is”, vervolgt Kornelius. „Daardoor wordt er goed en fanatiek getraind en dat zie je in de wedstrijden terug.”

Reünie

Na het vieren van het kampioenschap wordt het vizier gericht op het organiseren van een reünie. De club bestaat inmiddels een halve eeuw, maar vanwege de coronacrisis is daar tot op heden nog geen aandacht aan geschonken.

Nieuws

Meest gelezen

menu