Lokaal Betrokken Stadskanaal: ‘Waar blijft ons dekkend AED netwerk?’

Foto: Shutterstock.

Begin dit jaar werd binnen gemeente Stadskanaal een plan gemaakt waarmee in heel Zuidoost Groningen genoeg AED’s (Automatische Externe Defibrillators) beschikbaar zouden komen. Maar het is akelig stil geworden rond de plannen, vindt politieke partij Lokaal Betrokken.
Lees meer over
Stadskanaal

De partij stelde schriftelijke vragen aan het college va Stadskanaal.

,,Eind vorig jaar beloofde zorgverzekeraar Menzis de opleidingskosten voor het bedienen van de AED’s op zich te nemen. Ook deed Menzis de toezegging mee te willen zoeken naar overige financiering van het AED netwerk. Dat is nu bijna een jaar geleden en het is akelig stil geworden rond de plannen, zegt fractievoorzitter Jur Mellies.

Lokaal Betrokken wil weten hoe de vlag erbij hangt. ,,Wie trekt de kar in het proces om tot een dekkend AED netwerk te komen, staat er al iets concreet op papier, hoeveel AED’s zijn nodig en wie wordt verantwoordelijk voor het onderhoud ervan?”

Zes AED’s: niet genoeg

In opmaat naar een dekkend AED netwerk heeft de gemeente Stadskanaal eerder zes AED’s geplaatst op bereikbare plekken verspreid over de gemeente. Maar dit aantal zal bij lange na niet genoeg zijn, denkt Mellies.

Nieuws

Meest gelezen

menu