Lucky Ajax met good old Sjaak Swart op schot tegen Oud Sportclub Stadskanaal

De spelers van Oud Sportclub Stadskanaal en Lucky Ajax samen op de foto. Foto: Henk Drenth

Twee jaar later dan aanvankelijk de bedoeling was, heeft Sportclub Stadskanaal haar honderdste verjaardag gevierd. „Het was het wachten waard”, vertelt voorzitter Tybo Ekamper. „Mede door het prachtige weer hebben we een prachtig weekend gehad. Voor jong en oud. Ik heb alleen maar vrolijke gezichten gezien.”
Lees meer over
Stadskanaal
Kanaalstreek

Eén van de krenten in de pap was de jubileumwedstrijd tussen Oud Sportclub Stadskanaal en Lucky Ajax met natuurlijk good old Sjaak Swart in de gelederen. Daarnaast stonden de namen van onder meer Simon Tahamata, Evander Sno, Kevin Bobson, Brutil Hosé, Danny Muller en Derk Boerrigter op het wedstrijdformulier.

Trainer Luc Gerdes kon beschikken over ruim twintig spelers. Zoals Henk Meijer, Hiske de Vries, René Nijgh, Remmelt-Jan Drenth, Otcar Boekhoudt, Jeroen Prummel en René Becker.

Borst natmaken

„We kunnen onze borst natmaken”, liet René Becker in aanloop naar de wedstrijd opschrijven in deze krant. „Dit team verliest bijna nooit. De laatste nederlaag was op 10 juni 2016 tegen Hatto-Heim uit Hattem.”

De snelle aanvaller kreeg gelijk. Na het laatste fluitsignaal stond 11-2 op het scorebord. Bij rust was het nog 3-2 in het voordeel van Lucky Ajax.

Doelpunten van René Nijgh en Patrick Roukema

Milano Koenders, Derk Boerrigter en Brutil Hosé waren binnen een half uur trefzeker, maar René Nijgh en Patrick Roukema brachten in de slotfase van de eerste helft de spanning terug in de drukbezochte wedstrijd. En ook nog eens met twee fraaie doelpunten.

In het tweede bedrijf was de accu bij veel spelers van Sportclub Stadskanaal leeg. In enkele minuten tijd scoorde Leonard Johnson vier doelpunten en Derk Boerrigter, Kevin Bobson (2 keer) en Ralph Kerrebijn bezorgde de man aan het scorebord handen vol werk. Remmelt-Jan Drenth kreeg nog twee goede mogelijkheden om te scoren, maar even vaak werd zijn inzet door doelman Stan Bijl katachtig gepareerd.

Fantastisch om mee te maken

„Fantastisch om mee te maken”, vertelde Henk Nijmeijer na afloop van het duel. „Jammer dat ik zo weinig minuten hebben kunnen spelen”, vervolgt hij met een knipoog. „Blijkbaar had de trainer weinig vertrouwen in mijn talent. Maar goed, ik heb me nu kunnen sparen voor de kampioenswedstrijd tegen Gieterveen 2.”

Meer foto’s woensdag in de Kanaalstreek.


Nieuws

Meest gelezen

menu