Maak kennis met Disc Golf in Stadskanaal. 'In plaats van een club en een bal wordt een disc gebruikt en de holes zijn minder lang'

Maak kennis met Golf Disc. Eigen foto

Martijn Knegt houdt zaterdag 28 mei in samenwerking met disc golf vereniging City Park Flyers en Disc Golf Nederland een bijeenkomst waar belangstellenen kennis kunnen maken met Disc Golf.
Lees meer over
Stadskanaal
Kanaalstreek

„Eigenlijk zegt de naam het al, het is golf maar dan met discs (frisbees)”, vertelt Martijn. „De regels en jargon zijn veelal hetzelfde als het reguliere golf. Alleen wordt in plaats van een club en een bal een disc gebruikt en zijn de holes minder lang. Het doel van het spel is de disc in zo min mogelijk worpen in de basket te krijgen. De speler die het minst aantal worpen nodig heeft gehad voor de course is de winnaar.”

Wereldwijd aan het groeien

„Disc Golf wordt vooral in openbare parken of in bossen gespeeld”, vervolgt Martijn. „De sport is wereldwijd aan het groeien en kan zowel recreatief als competitief gespeeld worden.”

In het noorden zijn disc golfbanen aangelegd in het stadspark in Groningen maar ook in Beilen, Hoogeveen en Heerenveen. „En nu gaan we het dus ook in Stadskanaal introduceren, met het doel genoeg mensen enthousiast te maken zodat in de toekomst ook een vaste course gerealiseerd kan worden.”

Demonstratiewedstrijd en clinic


Om te beginnen wordt zaterdag om 10.00 uur een demonstratiewedstrijd gespeeld door de City Park Flyers rondom de Pageplas. Om 13.00 uur vindt een clinic plaats en aansluitend kan desgewenst een paar holes worden gespeeld.

Meer informatie

De kennismakingsbijeenkomst is gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina www.facebook.com/discgolfstadskanaal


Nieuws

Meest gelezen

menu