Mooie Muren denderen door in Stadskanaal. Het is nu de beurt aan de kunstenaar Case MaClaim

Een voorbeeld van een muurschildering van kunstenaar Case MaClaim. Foto: Craig Schultz

Marcus Debie heeft zijn klus geklaard en hiermee is de tweede Mooie Muur in Stadskanaal beschilderd. De kunstenaar Case MaClaim (Andreas von Chrzanowski) gaat woensdag met de derde Mooie Muur van start.

De uit Duitsland afkomstige MaCLaim staat bekend om zijn fotorealistische werken. Zijn voorstellingen maken wereldwijd indruk omdat ze een verhaal met een boodschap vertellen.

Street Art Stadskanaal

Mooie Muren is onderdeel van het kunstproject Street Art Stadskanaal , georganiseerd door KunstwerkT Stadskanaal .

KunstwerkT wil kunst bereikbaar maken voor de bewoners van Stadskanaal en haar bezoekers. Met als uiteindelijk resultaat - het realiseren van de grootste openlucht galerie van Nederland.

„We willen de bewoners én bezoekers blij maken met kunst om de hoek”, vertelt Ada Tolboom. Zij is een van de initiatiefnemers. „Dit kunstproject vloeit direct voort uit het kunstproject in de sloopflat De Renne in 2020. Blikvanger van dat project was een 30 meter hoge muurschildering op één van de zijgevels.”

Kunst als communicatiemiddel

Case MaClaim is door de Kunstcommissie KunstwerkT Stadskanaal geselecteerd voor het maken van de derde Mooie Muur. Hij heeft een krachtige boodschap voor de derde Mooie Muur: ‘Give a Young Person a Fish, and You Feed Him for a Day. Teach a Young Person To Fish, and You Feed Him for a Lifetime.’

De foto bij dit artikel is van een muurschildering gemaakt door MaClaim in Milwaukee, USA. Dit kunstwerk met als titel The Unsung Hero heeft de boodschap dat de hardwerkende vrouw die niet altijd het respect en liefde krijgt, die ze verdient.

De kunstenaar is tot en met 2 augustus dagelijks aan het werk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal
menu