Nationale teams India, Sri Lanka, Marokko en Zweden willen korfballen in Stadskanaal. Ook aanmeldingen van clubteams uit Japan, Zimbabwe en Armenië

Het organisatiecomité van het internationale korfbaltoernooi in Stadskanaal. Foto: Paul Abrahams

De twintigste editie van het internationale zaalkorfbaltoernooi in Stadskanaal wordt gehouden op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november in sporthal de Spont in Stadskanaal. Vanwege de coronacrisis is het sportevenement in 2020 en 2021 geannuleerd.
Lees meer over
Stadskanaal
Kanaalstreek

„We hebben tot dusverre 15 namen op de lijst staan”, vertelt Atte van Haastrecht van het organisatiecomité. „Dat zijn de nationale teams van India, Sri Lanka, Marokko en Zweden.

Daarnaast hebben elf clubteams uit de landen Marokko, Zimbabwe, Japan, Maleisië, Armenië, Duitsland, Spanje en Hongarije zich aangemeld. En natuurlijk Stadskanaal ‘74. Al met al een hele mooie lijst met deelnemers uit drie werelddelen. We zijn hartstikke tevreden.”

Knoop definitief doorhakken

Op dinsdag 14 juni wordt de knoop definitief doorgehakt en dan worden twaalf teams uitgenodigd om deel te nemen aan het toernooi.

„Dit is een voorlopige lijst, want enkele teams uit ‘exotische landen’ zijn nog bezig om te kijken of het financieel mogelijk is om toch nog af te reizen naar Stadskanaal”, vervolgt Van Haastrecht. „Bovendien is de datum van de Afrika Cup nog niet bekend. Als dat toernooi ook in november wordt gehouden, heeft dat zeker consequenties voor de bezetting van het toernooi in Stadskanaal.”

Overnachtingen

De deelnemende teams moeten zelf hun overnachting regelen. „We willen zoveel mogelijk helpen en om kosten te besparen gaan we in de komende tijd op zoek naar (leegstaande) gebouwen die tegen een vriendenprijsje tijdelijk gehuurd kunnen worden”, zegt Van Haastrecht. „Tipgevers mogen altijd even bellen, 06-40870943.”

Nieuws

menu