Nick Doppler uit Stadskanaal scoort een 10 met een foutloos wiskunde-examen. 'Zelden of nooit maken we dit mee met een leerling'

Nick Doppler uit Stadskanaal heeft een 10 gescoord op het wiskunde examen. Foto: Ubbo Emmius

63 van de 66 leerlingen van de vierde klas GL TL van het Ubbo Emmius, locatie Engelandlaan in Stadskanaal die in tijdvak één het volledige examen hebben gedaan zijn geslaagd.

Voor één leerling was de dag van de uitslag wel héél bijzonder. Al een paar dagen liep de wiskundedocent zo trots als een pauw door de school. Met een glimlach van oor tot oor vertelde ze iedereen dat ze een leerling had die een foutloos examen gemaakt had. De naam wilde ze niet noemen.

Tot donderdagmiddag. Toen maakte ze bekend dat Nick Doppler uit Stadskanaal een foutloos wiskunde-examen had gemaakt. Een 10 dus.

Uitzonderlijke prestatie

„Zeker in deze tijd, maar ook in de tijd voor corona, is dat een uitzonderlijke prestatie”, vertelt Edwin van der Land. „Zelden of nooit maken wij mee dat een leerling een 10 behaalt op zijn examen.”

Reep chocolade

Donderdag tijdens het uitreiken van de voorlopige cijferlijsten werd Nick toegesproken door zijn wiskunde docent. Natuurlijk had zij een mooie trofee laten maken en ook kreeg Nick een reep chocolade mee naar huis. Want de afspraak bij wiskunde is: haal je een 10 dan krijg je een reep chocolade.

In tijdvak 2, die volgende week al van start gaat, zullen 22 leerlingen nog een examen of een herexamen moeten maken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal
menu