Nick Roelfsema uit Musselkanaal koploper Yamaha R3 bLU cRU Cup. Gebroken nokkenas van het blok op tijd vervangen

De talentvolle motorcoureur Nick Roelfsema uit Musselkanaal. Foto: Damon Teerink

Nick Roelfsema heeft de wind in de zeilen. De talentvolle motorcoureur uit Musselkanaal leverde vorige week op het circuit van Schleiz Dreieck in Duitsland een puike prestatie door twee keer als tweede te finishen.

Dankzij de verzamelde punten was Nick niet alleen de beste BeNeLux rijder, maar voert hij ook nog eens het tussenklassement aan van de zogeheten Yamaha R3 bLU cRU Cup. De voorsprong op de naaste concurrent bedraagt inmiddels elf punten. De eerstvolgende wedstrijd is komend weekend op het circuit in Assen.

Yamaha ondersteunt de volgende generatie jonge racetalenten door middel van haar bLU cRU programma. In Nederland is er een gedegen jeugdopleiding waar al op 12-jarige leeftijd kan worden gestart in de KicXstart Yamaha R125 Cup. De uiterst populaire opstapklasse die in 2012 in het leven werd geroepen bereidt de jonge coureurs optimaal voor op de Yamaha R3 Cup, die in 2021 alweer haar vierde seizoen ingaat. De Yamaha R3 bLU cRU Cup heeft een volledig eigen race-programma met als doel: het ontwikkelen van jonge wegracetalenten.

Nokkenas van het blok is gebroken

Het was nog even spannend of Nick wel in actie kon komen in Duitsland. Tijdens de eerste kwalificatierace op vrijdag verloor de motor in de laatste bocht vermogen en werd door de technici in allerijl gezocht naar de oorzaak. Het probleem was helaas groter dan gehoopt, want de nokkenas van het blok was gebroken. Gelukkig was in Nederland een ander exemplaar beschikbaar, maar die moest nog wel even naar het circuit worden vervoerd.

Na voorbereidende werkzaamheden op vrijdagavond, werd de motor zaterdag bij het krieken van de dag weer opgebouwd en om negen uur ‘s morgens kon Nick meedoen aan de tweede kwalificatierace. Hij sleepte ondanks de hectiek ook nog eens de vierde plek in de wacht.

Spectaculaire inhaalacties

Zaterdagmiddag vond de eerste race plaats. Een spannende strijd met een grote kopgroep en veel spectaculaire inhaalacties. In de laatste ronde knokte Nick zich naar plek twee met een achterstand van slechts 0,004 seconde op de winnaar.

Veerkracht

Ook de tweede race op zondagmiddag was ongekend spannend. Nick veroverde plek twee, maar zakte door de felle concurrentie terug naar de achtste plaats. In de laatste drie rondes toonde hij veerkracht en uiteindelijk kwam hij wederom als tweede over de finishlijn. Een fantastisch resultaat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal
menu