Nieuwe operatiekamers voor afdeling oogheelkunde Treant in Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal

Oud-oogarts Ludwig (links) en oogarts Dellaert namen de openingshandeling voor hun rekening. Foto: Treant

Oogarts Margot Dellaert heeft woensdag het nieuwe poliklinische operatiecomplex van de afdeling oogheelkunde van Treant in het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal geopend. Ze werd daarin bijgestaan door de 96-jarige H.H.H. Ludwig, in 1968 de eerste oogarts van het ziekenhuis.
Lees meer over
Stadskanaal

Het operatiecomplex bestaat uit twee operatiekamers (OK’s), een ontvangstruimte voor patiënten, een steriele opslag en enkele ruimtes voor het personeel. De aanbouw bevindt zich aan de achterzijde van het polikliniekgebouw voor oogheelkunde.

Treant heeft de operatiekamers overgenomen van het Amphia Ziekenhuis in Breda. ,,We zijn erg blij met deze twee nieuwe operatiekamers in Stadskanaal”, zegt Margot Dellaert, oogarts en medisch manager bij Treant.

Het operatiecomplex is in mei in gebruik genomen. Dellaert: ,,Omdat het nieuwe operatiecomplex in directe verbinding staat met de huidige polikliniek kan de organisatie binnen de polikliniek verder worden geoptimaliseerd, waardoor de processen zowel voor patiënten als collega’s prettiger verlopen.”

Tot mei maakte het oogheelkundig team van Treant op de locatie Refaja gebruik van een van de kamers in het oude OK-complex in het hoofdgebouw.

Nieuws

Meest gelezen

menu