Nieuwe voorrangskruising bij busstation in Stadskanaal twee weken eerder klaar voor gebruik

De nieuwe voorrangskruising wordt dinsdag in gebruik genomen. Foto: www.centrumvernieuwing.nl

Aannemer Avitec rondt de werkzaamheden aan de nieuwe voorrangskruising bij het busstation aan de Navolaan/ Continentenlaan in Stadskanaal twee weken eerder af dan gepland. De kruising wordt dinsdag 21 april al in gebruik genomen.

De nieuwe voorrangskruising is het laatste onderdeel van de in 2019 afgetrapte . Binnen dit project zijn alle kruisingen bij de Aziëlaan, Europalaan en het Liliënthalplein omgebouwd tot rotondes waar fietsers voorrang hebben of voorrangskruisingen die zorgen voor een goede doorstroming van het verkeer om het centrum.

Hiermee is een fietsstraat recht door het centrum gerealiseerd. Fietsers krijgen er alle ruimte en auto’s zijn er in één richting ‘te gast’.

Asfalteringswerkzaamheden op donderdag en vrijdag

De werkzaamheden aan de voorrangskruising aan de Navolaan/ Continentenlaan, die halverwege januari gestart zijn, kunnen dankzij de goede weersomstandigheden eerder afgerond worden.

In verband met asfalteringswerkzaamheden wordt donderdag 23 en vrijdag 24 nog wel een klein gedeelte van de Navolaan, tussen de Continentenlaan en Amerikalaan, afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid.

Het Beneluxplein is beide dag wel te bereiken via de nieuwe voorrangskruising.

Centrumvernieuwing

Het verkeersplan sluit aan bij het project waarin de gemeente met partners werkt aan het aantrekkelijker maken van het centrum van Stadskanaal. Dit project wordt in fasen uitgevoerd om te voorkomen dat het hele centrum in één keer ‘op de kop’ staat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stadskanaal
menu