Nog één keer Nelli Cooman Games in Stadskanaal. 'We stoppen met pijn in ons hart'

Eventmanager Rolf Huizinga van de Nelli Cooman Games. Foto: Paul Abrahams

Op de atletiekbaan in Stadskanaal worden op zaterdag 18 juni de Nelli Cooman Games gehouden.
Lees meer over
Stadskanaal
Kanaalstreek

Het sportfestijn vindt voor de laatste keer plaats. Voormalig wereldkampioen indoor-sprint, Nelli Cooman, heeft de stichting Nelli Cooman Games uit Stadskanaal laten weten dat zij na dit jaar haar naam niet meer zal verbinden aan het evenement. De reden dat ze na 25 jaar stopt met de games is dat ze bezig is met een nieuw concept, waar meerdere atletiekverenigingen in Nederland bij betrokken worden.

Stoppen met pijn in ons hart

„We stoppen met pijn in ons hart”, vertelt eventmanager Rolf Huizinga die zelf 20 jaar betrokken is bij de organisatie. „Sinds de start hebben we landelijk een goede naam opgebouwd en we hebben wat betreft de datum altijd een redelijk beschermde status gekregen van de Atletiekunie. We kijken met een goed gevoel terug op prachtige wedstrijden met goede prestaties en veel gezelligheid. Veel Nederlandse topatleten hebben op jonge leeftijd met veel plezier meegedaan in Stadskanaal.”

Meer dan 300 jonge atleten

Meer dan 300 jonge atleten en atleten met een beperking zoals de zogeheten framerunners komen zaterdag vanaf 10.00 uur in actie. „We gaan er werkelijk alles aan doen om de Nelli Cooman Games samen met onze vele tientallen enthousiaste trouwe vrijwilligers op een goede manier af te sluiten”, benadrukt Huizinga.

„Het zal na vijf uur ‘s middags als we met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje de dag doornemen, wel even slikken worden. Maar wat blijft zijn de mooie herinneringen aan een fantastisch atletiekevenement in Stadskanaal.”

Nieuws

menu