Noorderpoort Nieuwjaarsloop Stadskanaal gaat door. Maximaal 200 hardlopers mogen meedoen. Inschrijving gaat maandag 6 december van start

De gemeente Stadskanaal heeft groen licht gegeven voor de Nieuwjaarsloop in Stadskanaal. Foto: Archief Jacqueline Schnieders

Op zaterdag 8 januari vindt de traditionele Noorderpoort Nieuwjaarsloop in Stadskanaal plaats. De Noorderpoort Nieuwjaarsloop - een wedstrijd- en recreatieloop over 6 en 10 kilometer wordt georganiseerd door Runners Stadskanaal.
Lees meer over
Stadskanaal
Westerwolde

Nadat vorig jaar als gevolg van COVID-19 de Nieuwjaarsloop werd afgelast, is na overleg met de gemeente Stadskanaal besloten de 48ste editie onder de geldende coronamaatregelen van de RIVM te laten doorgaan.

Zo mag geen gebruik worden gemaakt van douche- en kleedgelegenheid en de kantine is niet toegankelijk voor de deelnemers. Gebruik van de toiletten is uitsluitend mogelijk bij het kunnen tonen van de QR-code.

Maximaal 200 deelnemers

Verder mogen maximaal 200 hardlopers meedoen en aanmelden is alleen mogelijk bij voorinschrijving. Inschrijven via www.inschrijven.nl kan vanaf maandag 6 december en loopt tot en met woensdag 5 januari 2022 om 23.55 uur. Het inschrijfgeld voor beide afstanden bedraagt 6 euro.

Afhalen startnummers

De startnummers kunnen op zaterdag 8 januari van 13.00 uur tot 13.40 uur worden opgehaald voor de ingang van het Noorderpoortcollege, nabij de atletiekbaan.

De start van de wedstrijd– en recreatieloop over 6 kilometer is om 14.00 uur, terwijl de deelnemers aan de 10 kilometer om 14.10 uur worden weggeschoten. De start en de finish zijn op de Sportparklaan. Het parcours is geheel verhard en voert de deelnemers over onder meer fietspaden in het bos.

Na afloop snert eten

De lopers worden verbaal ondersteund door spreekstalmeester Henk Edo Willems. Alle deelnemers ontvangen na afloop een kop snert die buiten bij de marktkramen wordt uitgereikt.

Voor de deelnemers aan zowel de 6 als de 10 km is er voor de eerste drie mannen en vrouwen een vleespakket beschikbaar. De prijsuitreiking vindt direct na binnenkomst plaats bij de finish.

Meer informatie

Meer informatie over de Noorderpoort Nieuwjaarsloop is te vinden op de website www.runnersstadskanaal.nl

Nieuws

menu