Oekraïne, Marokko en Dominicaanse Republiek willen korfballen in Stadskanaal. Ook clubteam uit Zuid-Afrika hoopt op een uitnodiging

Atte van Haastrecht. Eigen foto

De twintigste editie van het internationale zaalkorfbaltoernooi in Stadskanaal wordt gehouden op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november in sporthal de Spont. Dat zegt Atte van Haastrecht van het organisatiecomité. Vanwege de coronacrisis is het sportevenement in 2020 en 2021 geannuleerd.
Lees meer over
Stadskanaal

„Er is wederom plek voor twaalf teams; zes teams uit Europa en zes teams buiten Europa. De aanmelding sluit op 1 mei, daarna hakken we de knoop door en wordt bekend gemaakt welke 12 teams uiteindelijk gaan meedoen.”

Clubteam uit Zuid-Afrika

De eerste aanmeldingen zijn binnen, vervolgt Van Haastrecht. „Van clubteams uit landen als Spanje, Duitsland, Engeland en Zuid-Afrika en ook de nationale teams van Oekraïne, Dominicaanse Republiek en Marokko willen graag in het najaar in actie komen in Stadskanaal. Leuk detail: de twee zoons Jesper en Kevin van Atte van Haastrecht zijn bondscoach van Marokko.

Nieuws

menu