Onderdoorgang tussen Oude Markt en Europalaan in Stadskanaal wordt breder, lichter en toegankelijker gemaakt. Werkzaamheden starten in voorjaar van 2022

Foto: Centrumvernieuwing Stadskanaal

De onderdoorgang Oude Markt Europalaan in Stadskanaal is nu nog smal, laag en donker. Dat gaat echter veranderen in 2022. Volgend jaar wordt gestart met het verbreden van de onderdoorgang, die daardoor ruimer en lichter wordt.
Lees meer over
Stadskanaal

De werkzaamheden starten rond april 2022. Omdat de doorgang breder wordt, is het nodig om twee kleine winkelpanden te slopen. Het oude pand van de Fashion Club moet om die reden het veld ruimen. De doorgang moet het centrum voorzien van een betere uitstraling en ook beter toegankelijker maken (ook voor mensen met een beperking).

Aan beide kanten krijgt de onderdoorgang een nieuwe uitstraling. Ook de puien en gevels aan de binnenkant worden door de aannemer aangepakt. Met dakramen en LED-lampen in de plafonds is het de bedoeling om het donkere karakter van de doorgang weg te nemen.

Planning

De werkzaamheden op de Oude Markt zijn bijna afgerond. De verbindingsweg wordt bijna geopend en het vernieuwde parkeerterrein is nu enkele maanden in gebruik. Nu is dus de onderdoorgang tussen Europalaan en de Oude Markt aan de beurt. De materialen voor de transformatie van de onderdoorgang zijn besteld en de werkzaamheden starten rond maart/april 2022.

Nieuws

Meest gelezen

menu